A BlackBerry ma Barcelonában a két, korábbi posztban is említett készülék mellett a legújabb, idénre tervezett üzleti platformjairól is lerántotta a leplet. A cég nagyjából John Chen kinevezése óta bevallottan az üzleti ügyfelek, illetve a mobilmenedzsment-bizniszben érdekelt partnerek megtartására koncentrál, ennek a stratégiának a része a BES migráció megkönnyítése, az új árképzési modell, illetve a BES12 idei bevezetése. A BES11-et meg elvitte a cica...

Aki nem tudná, miről van szó: a BES egy olyan szerveralkalmazás (illetve a jövőben felhőalapú platform), mely a vállalati mobilok kordában tartására hivatott, nehogy az alkalmazottak véletlenül vagy szánt szándékkal veszélyeztessék a vállalat -- vagy kormányzati szerv -- információbiztonságát. Márpedig az okostelefon nem csak a privát életünknek, hanem a munkánknak is egyre szervesebb része, így a BES-hez hasonló mobilmenedzsment-platformokra egyre nagyobb szükség van.

bb_balance.jpg

A BlackBerry Enterprise Service 10 ennek jegyében már nem csak BlackBerrykkel, hanem androidos és iOS-es eszközökkel is működik, a jövőben pedig a Windows Phone platform integrációja is megoldott lesz -- ígérik a fejlesztők. A BES soron következő, 12-es verziója a BlackBerry szerint jobban skálázódik majd, könnyebb lesz a használata és egyszerűbb lesz a bevezetése -- aki dolgozott már BES(10) környezetben, az tudja, hogy ezzel temérdek ősz hajszál megjelenésétől kímélheti meg a gyártó a rendszergazdákat.

Az új platformok közt megjelenik továbbá az eBBM, mely a nevéből adódóan egy üzleti üzenetküldő rendszer lesz, kicsit olyasmi, mint a BlackBerry Messenger szupertitkos változata, ahol nem randikat szerveznek a csevegőpartnerek, hanem amin keresztül akár egy komplett üzleti tárgyalás is lebonyolítható -- természetesen úgy, hogy abba illetéktelenek még véletlenül se kapcsolódhassanak be. Az eBBM első eleme éppen ezért a nyáron megjelenő BBM Protect lesz. A cégeknek a tervek szerint felhasználók alapján kell majd havi díjat fizetni a szolgáltatás után.

Címkék: bbm bes bes10 bes12 ebbm
süti beállítások módosítása