Az utóbbi hetekben, napokban többen is arra hívtátok fel a figyelmünket, hogy hiába kerestétek, nem találtatok semmilyen BlackBerryt a Telenor és Vodafone üzletekben, illetve a cégek weboldalán. Előbbin különösebben nem vagyok meglepve, hiába tart ki töretlenül a Telekom a márka mellett, még náluk is nagyítóval kell keresni a készülékeket -- szerencsére a webshopból azért rendelhető minden kurrens típus.

telenor_berry.jpg

A másik két operátornál azonban valóban hiányzik a webshopokból a márka, ami persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehet náluk kapni a telefont (a Telenornál például hivatalosan nem lehet kapni iPhone-t sem, de ha valaki nagyon szépen kéri, azért szereznek neki), ám a lakossági szegmensről úgy tűnik, mindkét operátor lemondott. Ami nagy kár, nulla vizibilitással ugyanis nehéz lesz eladást, illetve ismertséget generálni, na nem mintha a BlackBerry fénykorában akkora mennyiségben fogytak volna itthon a Curve-ök meg a Boldok.

A BB10-es készülékek amúgy kósza híresztelések szerint disztribúciós problémák miatt tünedeztek el a két említett szolgáltatónál, de legalábbis én eddig akárkikkel beszéltem a Telenornál és a Vodánál, mindenki biztosított róla, hogy nagyon szeretik a BlackBerryket (nem tudom, ez mennyit számít, de az általam ismert legnagyobb BlackBerry-fanok többsége mobilszolgáltatónál dolgozik vagy dolgozott), és szó sincs arról, hogy kivezetnék a márkát a kínálatból. Szóval ha a két említett szolgáltatónál vagytok és új BlackBerryt szeretnétek, kössétek csak az ebet a karóhoz, és ha nagyon hajthatatlanok, ártatlan tekintettel említsétek meg, hogy sec-pec átviszitek a számotokat máshová, ha ezen múlik -- erre általában a legtöbb munkatárs hihetetlenül készségessé válik.

Telenoros vagy vodás vagy, és nemrég vettél, vagy akartál venni új BlackBerryt? Kiszolgáltak? Elhajtottak? Oszd meg velünk a sztoridat, írj a kommentekbe, vagy az info@berryblog.hu e-mail címre!

süti beállítások módosítása