Termékek: Chen a pénzügyi konferencián elmondta, hogy a Q20 neve a piacon The Classic lesz, és gyakorlatilag készen van - ebben a negyedévben már megindulhat a tömegtermelése. A Classic lesz a híd a régi és az új világ közt, BB10-es szoftvert futtató hard core Bold-szerű design. Aki nem tudná, a Q20 egy olyan Q10, amire visszakerül a klasszikus trackpad és a híváskezelő gombok. Akinek nem nedves a bugyija ettől, az hazudik!

De ezzel nem ért véget a hard core piac kiszolgálása:Chen arról is döntött, hogy BB7-es Boldból is újra gyártanak egy sorozatot, a 9900-et vagy annak egy finomított változatát. Hogy meddig, azt nem tudni.

Hamarosan globális lesz a Z3 is, egy olcsóbb full érintős modell. Chen azt is megjegyezte, hogy nem szeretné, ha az emberek azt gondolnák, a BlackBerry nem hisz a telefonokban - cég továbbra is eltökélt. Chen azt is hozzátette, hogy nem fognak veszteséggel telefont árusítani átmenetileg sem, csak azért, hogy részesedést szerezzenek.

Jön a BES12 is, amely összeköt mindent mindennel: BB7, BB10, iOS, Android. Teljes céges mobil flottamenedzsment. Az általános eléretőséget novemberre teszi Chen.

 

Concept Art: Talán így néz ki majd a Q20?

Pénzügyek: Befutott a BlackBerry idei negyedik pénzügyi negyedéves üzleti jelentése. A helyzet nem rózsás, ugyanakkor kevésbé rossz, mint amire a piac számított - a cég papírjai erősödésnek indultak a tőzsdei nyitás előtti kereskedésben. A vállalat további folytatja agresszív készletsörpési programját, és fékezi az új szállításokat. Ebből kifolyólag a március elsejével véget ért három hónapban mindössze 1,3 millió BlackBerryt szállított ki az értékesítési csatornákba, szemben a megelőző negyedév 1,9 milliójával. A vásárlók világszerte 3,4 millió BlackBerryt vittek haza, ebből 1,1 millió volt BB10-es modell, 2,3 millió BB7-es.

A számviteli szabályok szerinti veszeteség 423 millió dollárra rúgott, ennek nagy része azonban egyszeri tétel volt - a folyamatos működéshez kötődő eredmény mindössze 42 milliós mínusz. Az értékesítés nyereségessége a BlackBerry kalkulációja szerint 43% (100 dollárnyi termékeladásból 43 dollár a nyereségtartalom) volt, ami egészséges javulás akár az egy évvel ezelőtti állapothoz képest is. A cég mintegy 149 millió dollárral több bevételt tudott realizálni a készleten ragadt Z10-ekből a negyedév során, mint amire korábban számított.

A készpénzállomány 2,7 milliárd dollárt tett ki, ami 500 millióval alacsonyabb az előző negyedév végi szintnél - egyelőre nem világos, mi fogyasztotta a készpénzt ennyire, részletesebb adatokat csak később tesz közzé a cég. A vállalat likviditása stabil ugyanakkor, néhány negyedéven belül kitermeli a működéséhez szükséges pénzt, nagyjából egy-másfél év múlva nyereséges lesz, ígérte Chen.

 

BerryBlog Verdikt: Jönnek új, izgalmas készülékek a jelenlegi kiváló felhozatalhoz (a Z30 az egyik legjobb ár-érték arányú érintős modellek a piacon és az egyik legjobb is, a Q10 páratlan, a Q20 csak még jobb lehet, a Z3 pedig egészen megfizethető is lehet majd sokaknak), a cég működése pedig stabilizálódni látszik.

 

süti beállítások módosítása