Na ez sem áprilisi tréfa, bár azért a viccelődéshez van némi köze a témának: A legfrissebb hírek szerint még ma megérkezik BlackBerry 10 okostelefonokra, valamint Androidra és iOS-re a BlackBerry Messenger, vagyis a BBM legfrissebb verziója, melyet pár nappal ezelőtt már beígért a BlackBerry, csak kicsit későbbre vártuk.

bbm_stickers.png

Az új BBM legfontosabb újdonságai közé tartozik, hogy a program mostantól támogatja az emotikonok mellett a matricákat (angolul stickers), amivel tovább színesíthető a chatelés. A matricákhoz csomagokban lehet majd hozzájutni, valamelyik ingyen, valamelyik pénzért cserébe lehet a tiéd, vagyis a BlackBerry ezzel hivatalosan is elkezdett pénzt csinálni a BBM-ből (az most más kérdés, hogy hányan fognak fizetni ezekért a matricacsomagokért).

Ezen felül még két, mindenki számára elérhető (és remélhetőleg hasznos) újdonság kerül bele a BBM-be, az egyik, hogy mostantól a megosztható fájlméret 16 MB lett, vagyis egy hosszabb MP3 is simán átlőhető az ismerősöknek, ami jó dolog, még akkor is, ha a videók mániákus megosztóin ez továbbra sem segít, hiszen kisfilmeket továbbra sem lehet majd továbbítani a BBM-en. De erre való a Dropbox-integráció, nem igaz?

Harmadik újításként megjelenik a képek megosztásának a lehetősége a többszereplős chatben, amit remélhetőleg megint sokan fognak értékelni majd, főleg azok közül, akik szeretik a nagyobb társaságot, chaten is.

Szóval a BBM szépen lassan fejlődik, napról-napra több funkcióval látják el (nem számoltam utána, de szerintem most már nincs egyetlen olyan mobilos chatprogram sem, ami ennyire sokoldalú funkciókat kínálna). A program frissítése letölthető a BlackBerry Worldből, az alkalmazás emellett elérhető a Google Play Store-ból Androidra, és az App Store-ból iOS-re.

BlackBerry 10 operációs rendszerre előfeltétel a 10.2.1-es rendszerfrissítés telepítése.

süti beállítások módosítása