A BlackBerry Hub a létező leghatékonyabb mobilos üzenetközpont, mely egy helyre közvetít minden, minket érintő vagy érdeklő e-mailt, SMS-t, értesítést vagy más üzenetet. Az intuitív, gesztusvezérelt használat dacára többször is kritika érte már ezt a felületet a kissé avittas dizájn miatt, amire frappáns megoldást adhat az alábbi koncepció, hangsúlyozom koncepció -- vagyis a lenti képekből senki ne vonjon le olyan következtetést, hogy a BlackBerry OS 10.3-tól kezdődően tényleg ilyen elképzelhetetlenül szexi lesz a Hub.

1_cr.jpg

Mindenekelőtt azonban az "alkotókról" pár szó: A Behance egy New York-i székhelyű design cég, amely létrehozta a behance.net weboldalt, azért hogy ott egymásra találjanak a kreatív emberek és, hogy ezáltal támogassa a kreatív karriereket. Gondolom, ők maguk is profitálnak az oldalon megjelenő alkotásokból, és nincs is ezzel semmi baj, mert ez az alkotóknak is jó dolog.

Számunkra ez azért izgalmas, mert egy magát "Vladi 013"-nak nevező designer egy borzasztóan intuitív, újragondolt BlackBerry 10.3 OS felületet álmodott meg és tett közzé a behancén.

2.jpg

Az új felületet főként a HUB-ot érinti. Nekem alapból nagyon tetszik a cucc, például az, hogy az új üzeneteket a hagyományos BlackBerry csillaggal jelöli és az emailfiókok színkiemelése nem csak egy vékonyka csík, hanem színes ikon lett. Vagy például, hogy a chat-üzeneteknél van státusjelző piktogram és a keresési szűrök is nagyon ügyesen meg lettek oldva.

search2.gif

search1.gif

Mégis a kedvencem az a remek funkció, amit már a régi BlackBerry OS6 is tudott, így minden szoftverfrissítésnél az egyik első dolgom, hogy kipróbáljam, de sajnos eddig mindig csalódnom kellett. Ez a multi touch kijelölés.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy programozó két nap alatt ne tudná rendszerszinten egyszer és mindenkorra megszabadítani a BB10 rendszert a legósdibb és a legbénább összetevőjétől, a "több kijelölése" menüpont nyomorúságtól. Ezért remélem, ha a terv többi része nem is, legalább ez benne lesz a következő update-ben.

ms1.gif

ms2.gif

Reménykedem benne, hogy ez a design nem csak terv és talán már a BlackBerry döntéshozóinak asztalán hever épp, vagy legalább eljut hozzájuk és új gondolatokat ébreszt bennük a BB10 fejlődési irányával kapcsolatban.

süti beállítások módosítása