Ez már úgy létszik csak így fog menni mostanában, a BlackBerry szépen lassan, gyakorlatilag napról napra csepegtet el új infókat a BlackBerry 10 soron következő nagy frissítése kapcsán. A 10.3-as verziószámot viselő update jelentős dizájnváltozásokat hoz majd, ezekből kettőt bemutattunk tegnap a BlackBerry szoftver-termékmenedzsment igazgatója, Michael Clewley jóvoltából, most pedig itt van újabb két képernyőkép az új felületről.

103folder.png

Az egyik az ikonok almappáit ábrázolja, mely immár nem korlátozza le a felhasználót, vagyis akárhány ikon (app) bepakolható egy mappába. Másfelől az is látszik a képen, hogy az új ikonpanelen több ikon is megjelenik -- jelen esetben hatszor négy ikonról beszélünk ötször négy helyett (feltételezhetően Z30-cal készült a képernyőmentés). Valószínűleg a többi telefon esetében is több hely lesz majd az ikonoknak, miután eltűnik az alattuk található félig átlátszó téglalap.

103quicksettings.png

A másik fontos változás a gyorsbeállításokat érinti, mely a 10.3-as rendszertől már nem csak a főképernyőről érhető majd el, hanem bármilyen alkalmazás alól, ehhez két ujjunkat kell a kijelző tetejéről lehúzni. Vagyis ha például fényerőt akarsz állítani, nem kell többé az éppen megnyitott alkalmazást a háttérbe küldeni, bárhonnan előhívható az erre szolgáló gyorsmenü.

Jön több is hamarosan...

süti beállítások módosítása