A BlackBerry Z3 lassan második hete van piacon, egyelőre egyetlen országban a világon. Az indonéz rajt helyi beszámolók alapján elég jól sikerült, volt hosszú sor bevásárlóközpontokban (bár ezúttal szerencsére nem taposták egymást agyon az emberek, mint anno a 9790-nél), már a forgalmazás első napján elfogyó készlet, táncoslányok, szóval minden, ami egy sikeres, de legalábbis jól megkomponált termékbevezetéshez szükséges.

z3_inhand.jpg

A legfrissebb információmorzsák szerint a BlackBerry Z3 hamarosan más országokban is a boltokba kerülhet, eddig konkrétan egy, egyébként Indonéziával határos országban, Malajziában jelent meg a helyi minőségbiztosítási és szabványügyi hivatal (SIRIM) adatbázisában a telefon. Mindebből persze nem derül ki, hogy a telefon mikor tűnhet fel a boltok polcain Sandokan hazájában, az viszont biztos, hogy ugyanarról a típusról, a 3G-s STJ100-1-ről, vagyis a Jakartáról van szó, mint ami Indonéziában is forgalmaznak -- ha Európában és Észak-Amerikában lesz Z3, alighanem egy másik, LTE-s modell juthat majd el erre a piacra.

Akit nem annyira érdekel, mi zajlik Indonéziában meg Malajziában, annak sajnos továbbra is csak az tudom mondani, hogy a BlackBerry Z3 magyarországi premierjéről egyelőre továbbra sincs konkrét információ, a készülék a legjobb esetben is hónapok múlva kerülhet itthon a boltokba (a szolgáltatók közül jó eséllyel csak a Telekomhoz), addig meg valószínűleg kitart a Z10-készlet, bár egyes kósza híresztelések szerint a BlackBerry első érintőkijelzős BB10-es telefonja nem lesz már sokáig elérhető.

Via Lowyat.net

Címkék: jakarta z3
süti beállítások módosítása