A BlackBerry Messenger terjedéséhez nagyban hozzájárulhat néhány apróbb változás, melyet a BlackBerry a chatkliens vadonatúj verziójával ad ki ma, illetve a következő hetekben. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az új verzió előbb jelent, illetve jelenik meg Androidra és iOS-re, mint BBOS-re, illetve BB10-re, de azt hiszem az elsőség átengedése más platformoknak ezúttal bocsánatos bűn.

bbm22_signon.png

Különösképpen, mivel az új verzióba sokkal egyszerűbb regisztrálni egy másik platformra szavazó felhasználónak, mint korábban, vagyis nem kell annyi adatot megadni az alkalmazás első használatakor, elég egy név, egy e-mail cím és egy jelszó, és már indulhat is a chatelés. Könnyebb lesz az ismerősök gyűjtése is, például ha valaki e-mailben kap meghívót, elég lesz csak az üzenetben található linkre kattintani és voilá!, máris létrejön a virtuális ismeretség.

Az új verzió mindezek mellett természetesen új emotikonokat is kínál majd azoknak, akik szerint egy emotikon többet mond ezer szónál -- lesz például rúzsos női ajak, ami biztosan nagyon hiányzott már a repertoárból.

A BBM 2.2 Androidra és iOS-re már elérhető, a BlackBerry saját operációs rendszereire pedig a következő hetekben érkezhet meg az a verzió, mely a felsorolt újdonságok mellett néhány egyéb, egyelőre nem részletezett fejlesztést is tartalmaz majd.

Via Inside BlackBerry Blog.

süti beállítások módosítása