Mára szerencsére a "bankolás" már nem feltétlenül azt jelenti, hogy ügyfélként beballagunk egy bankfiókba, számot húzunk, majd türelmesen kivárjuk, amíg sorra kerülünk és elintézhetjük ügyeinket. Az okostelefonok egyre nagyobb segítséget jelenthetnek ebben a folyamatban, különösen a különféle (virtuális kártyaalapú) tranzakcióknál. A BlackBerry most egy lépést tette előre annak érdekében, hogy ebben a szegmensben komoly tényezővé váljon -- legalábbis egyelőre Kanadában.

mobile_banking.jpg

A cég ugyanis aláírt egy három évre szóló megállapodást az Enstream LP nevű, mobilfizetésre szakosodott vegyesvállalattal, melyben az összes kanadai mobilszolgáltató (Bell, Rogers, Telus) tulajdonos. A BlackBerry szerepe a mobilos pénzügyi tranzakciókhoz használt biztonságos háttérinfrastruktúra biztosítása lesz, márpedig ebben a gyártónak évtizedes gyakorlata van, csak ezúttal az infrastruktúrán nem üzenetek (BBM, e-mail stb) közlekednek majd, hanem pénzügyi tranzakciós információk.

Hogy az összeborulás az Enstream-mel egyet jelent-e egy a BBM-re épülő pénzügyi szolgáltatás megjelenésével, azt egyelőre nem tudni, de többen úgy vélik, a BlackBerry régóta tervezi, hogy a mára már multipatformossá vált szolgáltatást pénzküldési funkcióval is kiegészíti, így az sem lehet teljesen ördögtől való gondolat, hogy egy webshopban BBM-en keresztül fizessünk majd.

süti beállítások módosítása