Úgy tűnhet, mintha a BlackBerry identitászavarban szenvedne és nem tudná eldönteni, kinek is szólnak a termékei, szolgáltatásai. Hol komoly kormányzati, nagyvállalati ügyfeleket citál elő a cég, hol chatelő indonéz fiatalokat, akik közt olyan óriási különbség valójában nincs is, hiszen olykor bizony a legkomolyabb üzletemberek is levetik az öltönyt, a nyakkendőt, meg a kosztümöt, hogy helyette rövid gatyában és izompólóban lazíthassanak a barátaikkal, ismerőseikkel, valamilyen szabadtéri rendezvényen. Mondjuk egy nyári zenei fesztiválon.

Bár egy ilyen eseményben éppúgy nem ajánlatos megjelenni drága telefonnal, mint drága öltönyben, azért egy okostelefon mindig jól jöhet, ha elkeveredtek a haverok, a hangzavarban pedig esély sincs arra, hogy elérjük őket telefonon. Erre a helyzetre kiváló megoldás a BlackBerry Messengerbe épített helymegosztó funkció, melyet a Glympse háttérrendszere működtet.

A funkció használata pofonegyszerű: a hely megosztása pont úgy működik, mintha egy fényképet vagy hangüzenetet osztanánk meg, vagyis a szövegbeviteli mező mellett lévő kis gemkapocs jelre bökve feljön egy menü, majd a "G" betűre bökve kijelölhető, meddig tartózkodsz az adott helyen (mondjuk valamelyik színpadnál, vagy pubban), és kész is vagy.

A helymegosztó funkció a BlackBerry okostelefonokra telepített BBM-verzió mellett működik az androidos és iOS-es kiadásokban is. 

Via Inside BlackBerry Blog.

süti beállítások módosítása