András hívta fel a figyelmemet múlt héten erre az idestova több mint egy éve született posztra, melyben arról fejtegetőzünk, hogy az 4G-képes (LTE-képes) BlackBerryket mikor lehet már végre 4G-képesen használni a Telekom 4G-képes hálózatán. Akkor még úgy tudtuk, hogy ez mutatvány a nyárra megoldódik. Mármint a tavalyi nyárra. Hogy repül az idő, sitty-sutty eltelt egy év 4G nélkül, úgyhogy arra gondoltam, ideje ezt a témát feleleveníteni a Telekomnál.

telekom_logo.jpg

A szolgáltató szerint szerencsére már TÉNYLEG nem kell sokat várni, és az egyébként több mint egy éve 4G-sként hirdetett BlackBerryk (Q10, Q5, Z30, illetve újabban a Z10 is) TÉNYLEG tudnak majd csatlakozni a Telekom 4G-s hálójára. A vállalat sajtóosztályától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a tesztek már az utolsó fázisban járnak, így várhatóan még Q3-ban, vagyis a harmadik negyedévben (ami ugyebár szeptember utolsó napján ér véget) felengednek mindenkit a 4G-s hálóra, aki jelenleg blackberry.net APN-en lóg, és 4G-képes BlackBerryje, valamint előfizetése van.

Mondjuk én továbbra is kissé szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy ez az egész 4G-s mizéria valójában mennyire kell az előfizetőknek, de mindegy, a lényeg, hogy a 4 jobb mint a 3, és a Telenornál már különben is repesztenek a BlackBerryk a hiperszuperneten, szóval úgy illik, hogy a legnagyobb BB-s előfizetői bázissal rendelkező Telekom is beáll végre a sorba.

Egyébként a feladat nem is annyira triviális, bár hozzáteszem, szerintem nincs mégegy olyan szolgáltató a világon, melynek ilyen hosszú időbe telt a BlackBerryk 4G-sítése. Remélem, cserébe valami nagyon izgalmas dolgot prezentál majd a szolgáltató, mely túlmutat azon, hogy a mobilnet-kapcsolat sebessége megnő, miután feltűnik a 4G-jel a kijelző jobb felső sarkában.

süti beállítások módosítása