A BlackBerry saját üzenetküldő platformja (ami egyébként már jóval több egyszerű üzenetküldő platformnál) tavaly év végén vált multiplatformossá, vagyis a BlackBerry OS és BlackBerry 10-es verzió mellé megérkezett az androidos és iOS-es kiadás is. Már-már azt lehetett hinni, hogy a BlackBerry a Microsoft okostelefon-platformjára nem kívánja kiadni a BBM-et, aztán kiderült, hogy mégis, csak kis késéssel. A Windows Phone változat rövidesen végleges formát ölt.

bbm_wp.png

A natív appot fejlesztő csoport a napokban fejezte be a windowsos BBM zárt bétatesztjét, a nyílt tesztre a Magyarországon egyébként hivatalosan továbbra sem elérhető Beta Zone-on keresztül lehet jelentkezni. Az ígéretek szerint a szélesebb körű teszt eredményeit kiértékelve, akár már a következő hetekben letölthető lesz Windows Phone-ra az alkalmazás.

Amivel azért a kiadás után is lesz munka bőven, mivel az első verzióból hiányzik többek közt a BBM Voice támogatás, a csatornák kezelése, valamint matricákat sem lehet vásárolni (ebben mondjuk a Microsoft-féle Skype-nak is komoly lemaradása van), ezek a funkciók a további fejlesztéseket követően kerülnek be a programba.

A Windows Phone-os BBM megjelenésével a BlackBerry Messenger lefedettsége teljessé válik, vagyis az összes meghatározó okostelefon-platformon elérhető lesz az alkalmazás, ezzel remélhetőleg tovább gyarapítva az egyre népesebb felhasználói tábort. Aminek ugye már te is része vagy?

Via Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása