A BlackBerry Passport hatalmas telefon lesz, gondolom ezt az eddig megjelent képek alapján senkinek nem kell különösebben ecsetelni. A kanadaiak újdonsága szeptemberi érkezésekor számos rekordot megdönt az okostelefon-piacon, ami tekintve, hogy teljesen egyedi külsejű készülékről van szó, tulajdonképpen nem is olyan meglepő. Például ez lesz a világ eddigi legnagyobb QWERTY-s okostelefonja (bocsánat, phabletje), mely a világ eddigi legnagyobb felbontású, legnagyobb méretű 1:1-es képarányú kijelzőjével rendelkezik. Úgy stílszerű tehát, hogy a telefonba a világ legnagyobb kapacitású akkumulátora is kerüljön. 

passport_pocket.jpg

Vagy legalábbis egyik legnagyobb kapacitású akkumulátora. Bár a BlackBerry szerint a Passportban lévő 3450 mAh-s akkunál ma nincs nagyobb a piacon, azért nem vagyok meggyőződve róla, hogy némi kutakodás után (legalább az egzotikusabb mezőnyben) ne lehetne ennél nagyobbat találni. De azért a 3450 mAh egy mobilos akkunál tényleg elég brutális érték, sokat elmond, hogy ez majdnem 2 db Z10 akku és több mint másfél Q10 akku kapacitása. Persze lesz is, ami szívja az energiát a cellákból, hiszen a 4,5 hüvelykes 1:1-es kijelző mellett egy bivalyerős négymagos processzort is etetni kell majd valamivel.

A BlackBerry az Inside BlackBerry blogon mindössze csak arról nem ír, hogy mindezzel meddig húzza ki a Passport, de így az eddig megjelent infók alapján nagyon meg lennék lepve, ha rosszabbul teljesítene, mint a Z30, amiben egyébként egy 2880 mAh-s akksi van, amivel a készülék durván másfél, de akár két napig is bírja. Vagyis azért a Passportot sem árt majd esténként töltőre rakni (bezzeg a régi szép időkben, amikor még négy-öt napig is bírta egy 9700-as egy feltöltéssel), de attól aligha kell tartani, hogy nap közben hagy cserben a telefon.

Ugyanebben a blogposztban a BlackBerry a készüléken található négy mikrofon nyújtotta kivételesen jó hangminőségre is fel kívánja hívnia a figyelmet. Ebben a BlackBerryk amúgy is legendásan jók, a Z30-ba is dupla mikrofon került, hogy hatékonyabban kiszűrje a környezeti zajokat, ezzel jobb beszédhang-minőséget biztosítva. A Passport ezt emeli majd négyzetre, vagyis a gyártó a jelenlegi csúcsmodellhez képest is jobb hangminőséget ígér, csak legyen hálózat, ami ezt átviszi, és persze fül, ami meghallja.

Via Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása