Mindig is rendkívüli módon szerencsétlennek tartottam, amikor a különböző mobilplatformokat csak és kizárólag az alapján ítélték/ítélik meg, hogy az adott platform alkalmazás-piacterén, vagyis pl. a Google Play Store-ban, vagy az App Store-ban hány alkalmazás érhető el. Aki ugyanis kicsit is mélyebbre ásott ezeknek a piactereknek a bugyraiba, az bizonyára tisztában van vele, hogy elképesztő mennyiségű gagyi app lelhető fel mindegyiknél, és sajnos ez alól a BlackBerry World sem jelent kivételt, pláne, mivel egy csomó népszerű alkalmazás egyébként nem érhető el BB OS-re, vagy BB10-re.

appfor.jpg

Ezért aztán elmés "alkalmazásfejlesztők" kitalálták, hogy milyen jó lenne a menő appok neveivel kiadni mindenféle ipari bithulladékot, és adott esetben akár jól meggazdagodni belőle -- úgyhogy elárasztották a BlackBerry Worldöt az "App for XY" nevet viselő mobilalkalmazások, melyeknél az XY tetszőlegesen behelyettesíthető Instagrammal, Snapchattel vagy éppen Shazammel. De még legalább tucatnyi ilyen példát lehetne sorolni. Ezekről tudni kell, hogy a többségük fizetős, viszont rendkívül silány, korlátozott funkciókkal rendelkező program, vagyis egy jó nagy átverés az egész.

Szerencsére nem csak a felhasználóknál, hanem a BlackBerrynél is betelt a pohár e miatt, így most ultimátumot adtak a kanadaiak minden átb@aszósat játszó fejlesztőnek: ha 48 órán belül nem változtatja meg az alkalmazása nevét (mostantól az "App for" tabu), egyszerűen törlik a kamu programot a BlackBerry Worldből. Ez pedig egy nagyon örvendetes megtisztulási folyamathoz vezethet, nyilván azon az áron, hogy néhány ezerrel kevesebb alkalmazás lesz majd elérhető a BlackBerry piacterén. De ez ma már, hogy az egyébként szintén elég szigorúan válogatott mobilalkalmazásokat tartalmazó Amazon App Store itt van a küszöbön, egyre kevésbé érdekel bárkit is (sőt, meg merem akár kockáztatni, hogy a két dolognak van némi köze egymáshoz),

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása