Szerintem ezen a héten itthon csúcsot dönt a szabadságolási hullám, legalább az ország fele leteszi ilyenkor a lantot, hogy még egy utolsót szusszanjon, mielőtt kezdődik az ősz. Az augusztus persze nem csak nálunk, hanem külföldön is a pihenés hónapja, a legendás munkaundorral bíró franciák például úgy ahogy vannak szabadságot vesznek ki gyakorlatilag az egész hónapban, Olaszországban is ott a Ferragosto augusztus kellős közepén, ami kiiktatja a teljes országot jó pár napra. De vannak, akik ilyenkor is helytállnak, akár még a legfelsőbb szinten is, és ehhez olykor kifejezetten jól jön egy olyan szuperbiztonságos kütyü, mint egy BlackBerry...

...amivel például David Cameron brit miniszterelnök is zavartalanul intézhette a brit államügyeket ilyenkor szokásos, augusztus 18-tól 24-ig tartó wales-i szabadsága idején (fő a következetesség). A konzervatív-párti brit politikus lelkesen ecsetelte a helyi médiának, hogy mennyire szolgálatkészen vezeti az országot gyakorlatilag bárhonnan: 

Bárhol is járok, a BlackBerrym mindig a közvetlen közelemben van, aminek köszönhetően úgy intézhetem az (állam)ügyeket, ahogy intézni illik őket.

Ha már a britek szóba kerültek, a Telegraph a múlt hónapban megírta, hogy a kabinet üléseiről nemes egyszerűséggel kitiltották az iPadeket attól félve, hogy az Apple-tableteket túl könnyen feltörhetik külföldi titkosszolgálatok -- na de ez már azért mégiscsak durván paranoid, nem?

Annyira azért talán nem, legalábbis pár hete egy elég szomorú, az egész világot megrázó incidens kapcsán vették el az ausztrál külügyminiszter, Julie Bishop iPhone-ját, miután kiderült, hogy ismeretlenek meghekkelték a telefont az Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító repülőgép miatt kialakult kemény hangú diplomáciai csatározások alatt. Hogy Bishop azóta mit használ iPhone helyett, arról nem szól a fáma, de nem nagyon lennék meglepve, ha BlackBerryt nyomtak volna a kezébe.

merkel_cameron.jpg

Ezzel egyébként Bishop egyáltalán nem lenne egyedül az államvezetők körében, és nem csak azért, mert a fentebb említett brit miniszterelnök is BlackBerry-felhasználó. Ismert tény, hogy a kanadai cég okostelefonját használja Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke, Angela Merkel német kancellár (a teljes német államapparátussal egyetemben -- a sors nagypolitika fintora, hogy éppen egy brit és amerikai gyökerű lehallgatási botránynak köszönhetően), valamint a kanadai és dán miniszterelnök, Stephen Harper és Helle-Thorning Schmidt is.

Via Inside BlackBerry.

süti beállítások módosítása