Az okostelefon ma már egyáltalán nem luxus, kivéve, ha kifejezetten luxustermékként kívánják pozicionálni, mint például a Vertukat, vagy ami talán még azoknál is elegánsabb és exkluzívabb (meg persze a mi szívünkhöz is közelebb áll) a Porsche Design által tervezett BlackBerryket. Ezekből eddig kettő készült, és jön a harmadik, méghozzá még az idén, erről szivárogtak most ki az első, nem hivatalos renderek az internetre.

A Khan kódnévvel ellátott, hivatalos nevén Porsche Design P'9983-as típusú okostelefonról eddig mindenki azt hitte, hogy a szintén idén érkező BlackBerry Classic (aka Q20) porschésített változata lesz, nos úgy tűnik, mégsem ez lesz a helyzet, hiszen ezen a telefonon a jelek szerint a Classiccal ellentétben nem lesznek sem híváskezelő gombok, sem trackpad. Gyalázat!!!

p99830_p9981.jpg

Szóval a Khan (maradjunk ennél a névnél, a P'9983 sokkal fantáziátlanabb) felépítését tekintve leginkább egy Q10-re hajaz majd, persze a Porsche Design tervezői itt is vigyáztak rá, hogy nehogy maradjon lekerekített él a készülékházon, aminek köszönhetően ez a modell is pont olyan szögletes, mint az osztrákok által tervezett összes eddigi BlackBerry.

Ami viszont belül van, az jóval több azért, mint egy Q10, hiszen a Khan-ban állítólag egy kétmagos, 1,7 GHz-es CPU, (200 MHz-cel gyorsabb a Q10-nél), 3 GB RAM (1 GB plusz a Q10-hez képest) és 64 GB háttértár (a Q10 háttértárának négyszerese) lesz, és már alapból a BlackBerry 10 soron következő, 10.3-as verzióját futtatja majd.

Az árát meg nem illik firtatni, mindenesetre az ezúttal is biztos, hogy ezzel a telefonnal nem sokan mászkálnak majd kint az utcákon.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása