Nem állítanám, hogy a BlackBerry idei tervei már olyanok, mint egy nyitott könyv lapjai, de azért a cég eddigi kommunikációjából lehet tudni egyet, s mást arról, hogy milyen készülékekkel rukkol elő a kanadai vállalat az év hátralévő részében. Tegnap egy újabb feltételezett ütemterv szivárgott ki az internetre, ami mondjuk úgy, nem minden szempontból fedi egymást az eddigi ismeretekkel.

2014_roadmap1.jpg

Kezdjük azzal, hogy az N4BB által elsőként közzétett, majd szinte mindenki által lehozott 2014-es roadmapen mindössze három új telefon szerepel, ez a Z3 (Jakarta), a P'9983 PorscheBerry és persze a Passport. Manitobának (európai Z3, LTE-s Z3?), illetve Classicnak (korábban Q20) se híre, se hamva idén, legalábbis ezen a dián nem szerepelnek.

2014_roadmap2.jpg2014_roadmap3.jpg

Ami már csak azért is érdekes, mert a BlackBerry négy célszegmensének egyikét éppen a Classic szolgálná ki, a másikat meg a Manitoba (nem Jakarta!) legalábbis ez derül ki egy másik diából, ami minden bizonnyal ugyanabból a prezentációból származik, mint az előző. A szegmensek egyébként sorban az Affordable (Elérhető), Classic (Klasszikus), Innovative (na vajon?) és Prestige (Presztízs).

Továbbá érdekes az is, hogy ezen az ütemterven az összes BB10-es készülék szerepel az idei kínálat részeként az év végéig, holott legalább egy modell, a Z10 gyártása már le is állt, a készletek pedig gyakorlatilag teljesen elapadtak. Illetve mintegy kakukktojásként marad a piacon a BlackBerry 9720, ami sem nem Curve, sem nem Bold, mindenesetre az OS7 vonalat erősíti -- talán erre a modellre utalt Chen, amikor egy elemzői konferenciabeszélgetésen közölte, hogy egy régi OS-sel ellátott készülék is piacon lesz idén (bár akkor új modellről beszélt a BlackBerry első embere).

Száz szónak is egy a vége, ez a most közzétett dia két dolgot jelenthet: vagy az N4BB forrásai pontatlanok (ne feledjük, nem hivatalos bejelentésről beszélünk!), vagy annak is van minimális esélye, hogy a Manitoba és a Classic rajtja átkerül 2014-ről 2015-re, netán idén csak korlátozott darabszámban, netán erősen korlátozott piacokon (lásd Z3) kerülnek forgalomba ezek az újdonságok.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása