Az Apple Watch megjelenésével bezárult a kör, az okosórák korszaka végérvényesen beköszöntött, vagyis be fog köszönteni majd talán jövőre, amikor már gyakorlatilag minden okostelefon-gyártónak lesz ilyen kütyüje a boltokban. Leszámítva szinte egyedüliként a BlackBerryt, mely továbbra is elsősorban olyan megoldások fejlesztésével próbálkozik, melyek a produktivitást és a munkát teszik hatékonyabbá, a fogyasztói szegmens trendjeire pedig látszólag fittyet hány a cég. 

applewatch_bbm.jpg

Hogy ez mennyire jó, vagy rossz ötlet, azt majd az idő eldönti, mindenesetre a vállalat üzleti megoldásokért felelős fejese, John Sims a minap egy kerekasztal-beszélgetés során kijelentette, a BlackBerry egyáltalán nem tervezi viselhető eszköz piacra dobását, de ez nem jelenti azt, hogy bizonyos megoldásokat ne ültetne át a vállalat az okosórákra. Az egyik legkézenfekvőbb ilyen lépés, hogy a BlackBerry Messengernek készül a jövőben olyan változata, ami kifejezetten a viselhető eszközökre lett optimalizálva, erre egyébként Sims utalt is a beszélgetés során.

A BBM termékstratégiájába egy ilyesfajta nyitás teljes mértékben illene is, hiszen most már mindegyik platformon ott van a BlackBerry csevegő- és VoIP-platformja. A BlackBerry illetékese azt is elkotyogta, hogy a cégnél már javában tesztelnek egyes viselhető kütyüket, illetve prototípusokat, hogy kitalálják, hogyan is lenne érdemes a BBM-nek megjelennie ezeken az eszközökön, ami a chatplatform szerteágazó képességeit tekintve nem is tűnik olyan triviális feladatnak.

Via FierceWireless.

Fotó: N4BB.

süti beállítások módosítása