Mindig csak ámulok, amikor szembesülök azzal, hogy a BlackBerry-felhasználók mennyire összetartó közösséget alkotnak, legyen szó gyakorlatilag bármiről - még akkor is, amikor a kedvenc márkájuk finoman szólva sincs ereje teljében. Erre most éppen a The Verge nevű amerikai tech- és kütyüoldal szavazása a legjobb példa, ahol a szerkesztők azt a kérdést tették fel az olvasóknak, hogy melyik a hónap legérdekesebb okostelefonja.

A nyolc versenyzőből álló impozáns listán ott van többek közt az iPhone 6, a nálunk gyakorlatilag nem létező Moto G/X, illetve szinte a teljes, most bemutatott Samsung Galaxy-termékcsalád. Mondjuk nem igazán értem, hogyan lehet a hónap okostelefonja egyszerre több okostelefon, de ezt most inkább ne firtassuk. Annál is inkább, mivel a szavazás jelenlegi állása szerint toronymagasan vezet a BlackBestia, vagyis a BlackBerry Passport!

theverge_szavazas.jpg

Ma egy óráig majdnem 28 ezer szavazat érkezett a The Verge felmérésére, ebből több mint 10600-an szavaztak a Passportra, a második helyezett iPhone 6 ennek a szavazatszámnak csupán a felével rendelkezik. Mi ez, ha nem totális KO?

Ha a vásárlók végül a pénzükkel is hasonló arányban szavaznának, az mondanom sem kell grandiózus sikert hozna a BlackBerrynek, akkorát, hogy John Chent kábé azonnal Kanada nemzeti hősévé nyilvánítanák, de tartok tőle ezúttal is elsősorban annak az összetartásnak a látványos megnyilvánulásáról van csupán szó, amit a poszt elején is említettem. És nyilván más eredményt hozna a felmérés akkor is, ha Magyarországon tenné fel ugyanezt a kérdést mondjuk az Index.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy te ne szavazhatnál, ha még nem tetted meg, kattints ide, és mutasd meg, ki a legény (leány) a gáton!

süti beállítások módosítása