Lehet csinálni gyémántokkal kirakott, részben aranyból készült luxustelefonokat, golyóálló üveggel (ki tudja, egyszer még jól jöhet alapon), gyíkbőr bevonatú hátlappal, de egy biztos: olyan, a maga nemében gyönyörű, ipari dizájnt csak a Porsche Design mérnökei tudnak álmodni egy okostelefonnak, mint amilyen külalakra végül a BlackBerryvel közösen készített P'9983-at kifaragták.

p-9983.jpg

És a faragást itt most tulajdonképpen akár szó szerint is lehet érteni, hiszen a legújabb Porsche Design okostelefonon az elődökhöz hasonlóan egyetlen íves részlet sem látható. Ha nem tudnám, hogy osztrákok tervezték, akkor azt mondanám, hogy a főtervező egy őrült japán, a szerszáma pedig nem a tervezőprogram volt, hanem egy szamurájkard.

roland-heiler.jpg

A japán gyökerek márpedig kevéssé valószínűek, mivel Roland Heilernek hívják a tervezőt, aki az Inside BlackBerry blogon közölt interjúban többek közt kifejti, mi az elsőre (és másodikra) is meghökkentő dizájn mögötti indíttatás. Például az, hogy az okostelefon-piac szereplői - jobb lehetőségük nem lévén - sokszor a dizájnban próbálnak versenyezni egymással, éppen aktuális divatirányzatokat követve, a Porsche Design ezzel szemben időtálló dolgokat szeret tervezni, beleértve az okostelefonokat, az órákat vagy éppen a napszemüvegeket.

A mániákusan precíznek tűnő tervező többek közt mesél arról, hogy mennyire számítanak az apró részletek egy ilyen dizájntervnél, illetve magánál a kivitelezésnél, illetve hogy milyen kihívást jelent fémből készült burkolatot készíteni egy dizájn-okostelefonnak.

A Porsche Design P'9983 (mely belső felépítését tekintve egyébként egy Q10-nek felel meg, megnövelt háttértárral) ma jelenik meg Dubajban. Az árát meg nem illik firtatni.

Via Inside BlackBerry.

süti beállítások módosítása