Igazán nem lehet panasza a szeptemberre a kütyümániákusoknak, beleértve a BlackBerry-felhasználókat, illetve a BlackBerry szereplését közelebbről nyomon követők táborát. Előbb az IFA Berlinben, aztán az iPhone 6 eljövetele, a szeptember vége pedig a BlackBerryről fog szólni, lehet is felkötni a gatyát előre.

Mert hogy ezen a héten, egész pontosan szerdán debütál egyszerre három nagyvárosban a BlackBerry eddigi legkülönlegesebb, legérdekesebb okostelefonja, a BlackBerry Passport, mely nagyjából az első, internetre kiszivárgott lesifotók óta lázban tartja a netes közönséget. A BlackBestia aztán tényleg olyan telefon lesz, amihez hasonlót még nem látott a világ, ráadásul még meg sem jelent, de máris nagyon megosztja az érdeklődőket, ami szerintem mindenképpen jó jel, mert ez azt jelenti, hogy legalább kivált valamilyen érzelmet a többségből. De elég lesz-e a Passport ahhoz, hogy elindítsa a BlackBerryt, pontosabban annak készülékgyártó részlegét felfelé az úton? Nem lesz-e túl extravagáns, túl merész a nagy sikerhez? Pár héten belül biztosan okosabbak leszünk, de addig is a Passport bejelentését természetesen közvetítjük majd nektek itt a blogon.

passport_wite_calendar.jpg

A BlackBerry Passporttal együtt érkezik egy sor szoftveres újdonság is a palettára, például a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3-as verziója, amibe egy rakat új funkció (Blend, Asszisztens) mellett bekerül a teljes Amazon App Store alkalmazás-piactér, meg felfrissült dizájnt is kap a rendszer.

A Passport-bejelentéssel még nincs vége a történéseknek, hiszen szeptember 26-án, azaz pénteken adja közzé második pénzügyi negyedévének eredményeit a BlackBerry. Ebből többek közt kiderül, hogy a Chen-modell továbbra is fekszik-e a cégnek, hogy sikerül-e stabilizálni, vagy javítani a hosszú ideig beteg vállalat állapotán. Az biztos, hogy itt már rég nem azt kell majd figyelni, hogy hány BlackBerry fogyott a negyedévben, ez a paraméter ugyanis már régen nem az egyetlen mutatója annak, hogy a kanadai cég hogyan boldogul valójában.

A szeptember vége itthon is fontos lesz, mert bár a Passport biztosan nem fog a boltokba kerülni ebben a hónapban, de a héten piacra dobja a BlackBerry Európában a Z3-at, a Foxconn-együttműködés első gyümölcsét. A középkategóriás okostelefon árt/érték aránya alapján kiváló lehetőség arra a kanadaiaknak, hogy visszaédesgesse magához azokat, akik elszédelegtek az elmúlt években a márkától, vagy éppenséggel tele van már a hócipőjük azzal, hogy más mobilos operációs rendszerek csak a méregdrága készülékeken futnak akadás és úgy általában véve állandó teljesítményproblémák nélkül.

A BlackBerry Z3 már a BerryBoltban is megrendelhető, az első vásárlók a hét második felében juthatnak hozzá a telefonhoz.

Végül nem kizárt, hogy a BerryBlog is szolgált majd nektek még meglepetéssel a héten, szóval gyertek vissza sokszor, és kössétek fel a gatyát, mert tényleg durva hét következik.

süti beállítások módosítása