A tegnap leleplezett BlackBerry Passport egyik legnagyobb újítása a teljesen egyedi fizikai billentyűzet, mely egyben az érintést is érzékeli, ebből kifolyólag kicsit olyan, mintha a kijelző része lenne. Ez a különleges felépítés elsősorban a gépelés során jön meglehetősen jól, ahol a gombokkal olyan mutatványokat lehet elvégezni, amilyeneket eddig csak a virtuális billentyűzeteken lehetett látni.

A fenti videó ezeket a funkciókat mutatja be, tehát a szavak felpöckölése mellett a kijelölést vagy a gyors törlést láthatjátok rajta. A klip egyben arra is választ ad, hogy miért csak háromsoros a klaviatúra, éppen csak az nem derül ki belőle, hogy ékezetes betűket hogyan lehet majd előcsalni a billentyűzettel, de ezt korábbról már tudjuk: a fizikai gombok hosszú megnyomásával jönnek majd fel az ékezetek.

Akinek egyébként túl komótos a bemutató tempója, az ne feledje, hogy itt most nem a gyors gépelés bemutatása volt a cél, hanem a funkciók demonstrálása, a szöveget jóval gyorsabban be lehet gépelni két kézzel, mint egy ujjal, legyen szó bármilyen billentyűzetről.

Via Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása