A napokban valaki azt bírta írni az egyik poszt kommentjében, hogy a kutyát nem érdekli a BlackBerry (vagy a kutyának sem kell? - végülis tökmindegy) manapság -szíve joga, nincs harag, viszont kétségtelen, hogy ezt a mostani posztot ez a komment inspirálta, úgyhogy ezúton is kösz érte.

Szóval a véleményen felbuzdulva kicsit beleástam a statisztikákba, csináltam már ilyesmit tavaly is, a BlackBerry 10 bejelentését követően, úgyhogy még kapóra is jött, hogy össze tudom hasonlítani a két időszakot. Mit mondjak, elég nagy kutyafalkával van dolgunk.

berryblog_passportstats.jpg

A Google Analytics tanúsága szerint a BerryBlogot a Passport bejelentésének napján és másnapján több mint 22 ezren keresték fel, az oldalmegtekintések száma pedig csaknem elérte a 38 ezret. A két napon egyébként összesen négy poszt került ki a blogra a Passportról, ezek közül a legtöbben a bejelentést összefoglaló írásra (A BlackBerry ma a képébe röhögött a Halálnak) voltak kíváncsiak. A legforgalmasabb időszak furcsa mód a csütörtök reggel volt, akkor volt olyan óra, amikor egyszerre 2280-szor kattintottak a blogra. A posztok a közösségi felületeken is nagyon kedveltek voltak, a Facebookra felrakott linkek és képek több száz lájkot kaptak.

Összehasonlítva a BB10 bejelentéssel, tavaly januárban összesen öt nap alatt kilenc poszt hozott nagyságrendileg ezzel egyező forgalmat, vagyis már most kijelenthető, hogy a Passport iránt rekord nagyságú érdeklődés volt.

Egyrészt természetesen köszönjük nektek, hogy itt vagytok, illetve itt voltatok, másrészt meg ne menjetek sehová, hiszen a Passportról (illetve úgy általában a BlackBerrykről) lesz még itt jó néhány poszt.

süti beállítások módosítása