Őrület, hogy az új iPhone-okkal kapcsolatban mindig felmerül valamilyen műbalhé, volt már például antennagate, most meg van bendgate, vagyis - ÚRISTEN! - meghajlanak a telefonok, ha egy 90 kilós ember rájuk ül. Mondjuk kicsit már kezd lejárt lemez lenni ez az egész hajtogatósdi, meg különben is, állítólag minden telefon meghajlik, ha ráülnek, ami meg hát lássuk be, nem annyira tekinthető rendeltetésszerű használatnak. A Passport esetében azért ennél picit árnyaltabb a kép, mert bár a nevét egy kifejezetten hajlékony kis könyvecskéről kapta, mégis gyakorlatilag lehetetlen meghajlítani, vagy úgy általában puszta kézzel (fenékkel) kárt tenni benne.

passport3.jpg

Pedig a Passport nem egy irgalmatlanul robusztus készülék, a vastagsága 9,3 milliméter, vagyis persze még így is legalább 2 milliméterrel vastagabb, mint bármelyik iPhone 6, de ezzel még mindig nem tartozik a kirívóan vastag mobilok közé (nem úgy, mint a korábbi BlackBerryk). 

passport_teardown.jpg

A BlackBerry Passport a masszívitást leginkább annak a rozsdamentes acél keretnek köszönheti, mely végigfut a készülék mind a négy oldalán. Ez a keret olyan merevítést ad a telefonnak, mint egy háznál a vasbeton szerkezet, erre épülnek rá a burkolat külső elemeitől kezdve a belső komponensek, mint például az alaplap vagy éppen az akkumulátor, netán a Gorilla Glass 3 típusú edzett üveggel ellátott kijelző.

Ami engem illet, most már szívesen megnéznék egy szétszerelős videót is a Passportról, mert gyanítom láthatnánk még egy-két érdekes mérnöki megoldást az év legkülönlegesebb formájú okostelefonjában.

süti beállítások módosítása