Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én mindig is kíváncsi voltam rá, mi lapul egy okostelefon belsejében, de sosem volt merszem egyet sem szétszerelni, és soha nem volt kéznél éppen egy röntgengép, amivel felnyitás nélkül is belelátni a burkolat alá. Szerencsére másokat ez utóbbi tekintetben jobban elkényeztetett a sors.

i6_passport_xray.jpg

A fenti röntgenfelvétel egy BlackBerry Passportot és egy iPhone 6-ot ábrázol (ha nincsenek ott a feliratok, gondolom senki, soha nem jött volna rá erre) úgy, ahogy ritkán látni telefont. A röntgenképen jól látszik, hogy mindkét készüléknek elég tekintélyes méretű akkuja van, emellett jól felismerhető a kameramodul és a hangszórók/mikrofonok is, meg persze az is látszik, hogy az iPhone 6 teljes áramkörét az Apple-től megszokott módon nem kis mérnöki bravúrral sikerült körülbelül gyűrűsujjnyi területre összezsúfolni.. 

Tudom, hogy a bendgate már legalább annyira lejárt lemez, mint a Beatles Yellow Submarine-je, de egyszerűen nem tudom nem észrevenni a Passport peremén végigfutó vaskos fehér csíkot. Ez nem más, mint az a rozsdamentes acél keret, ami nagyjából úgy világít, mint egy hús-vér ember röntgenképén a titán protézis -- nem mellékesen hasonló célt is szolgál.

Via CrackBerry forum.

süti beállítások módosítása