Hiába a stabilnak tűnő, október végi kiadási dátummal rendelkező nem hivatalos, kiszivárgott rendszer, a BlackBerry 10 operációs rendszer soron következő 10.3.1-es verziója csak jövőre várhat elérhetővé a tavaly megjelent eszközökre, vagyis a Z10-re, a Q10-re, a Q5-re és a Z30-ra. Mivel az időközben szintén elterjedt 10.3-as verzió a korai híresztelések és az egyébként teljesen érthető wishful thinking dacára soha nem fog hivatalosan megérkezni a nevezett eszközökre, ezért legfeljebb az eleve ezzel a rendszerrel érkező Passport kaphatja meg a frissítést hamarabb.

bill_classic.jpg

Az N4BB szerint a régi BlackBerry OS-ek több funkcióját is átvevő BB10 v10.3.1 megjelenésének időzítése ahogy azt sejteni lehetett a Classic pár hetes csúszásával indokolható, illetve a legtöbb szolgáltatóhoz eleve csak december közepén (vagyis a Classic megjelenésével egy időben) érkezik meg jóváhagyásra az új OS véglegesnek szánt változata. Ezt követően általában néhány hetes procedúra a jóváhagyás, ennyi idő alatt a szolgáltatókhoz is eljut az új szoftver általában, bár általában már nem játszik akkora szerepet a szolgáltatói validálás az ilyen mérvű szoftverkiadásoknál, mint korábban.

Az új rendszerfrissítés néhány újdonságáról korábban már volt itt szó, de azért emlékeztetőül, az új rendszerrel jönnek az egyedi(bb) profilbeállítások, eltérő színű LED-es eseményjelzésekkel, akkukímélő mód, fizikai gombokhoz társított, egyedileg beállítható gyorsgombok, új androidos futtatókörnyezet, jobba naptár- és feladatütemező-funkciók és még sok minden más.

Via N4BB.

Címkék: frissítés os bb10
süti beállítások módosítása