Tegnap a BlackBerry San Francisco-i üzleti eseményén a szoftverportfólióé volt a színpad, bemutatkozott a BES12 több vadonatúj komponenssel, illetve olyan partnermegállapodásokról lebben fel a fátyol, mint a BlackBerry-Samsung, vagy a BlackBerry-Salesforce összeborulás. Azért az esemény végén csak előkerült két új készülék John Chen zsebéből, az egyik a már többször demózott, szénné leakelt Classic, a másik pedig a vörös Passport. Vörös últevél, érted.

classic_preorder.jpg

A BlackBerry Classic, a 9900 és a Q10 evolúciójaként létrejött nyomógombos, érintőkijelzős hibrid december 17-én mutatkozik be, de már tegnaptól előrendelhető belőle a GSM-változat, 450 dolláros áron. Mielőtt valaki 110 ezer forintos magyar fogyasztói árat vizionálna, ez áfa nélküli ár (tudom, ez egy-két kereskedőnek nem probléma itthon), ráadásul Európában szinte minden esetben drágább a termék - szóval itthon nagyjából 150 ezer forintos árra lehet majd számítani, de majd meglátjuk, mit hoz a december, január.

chen_redpassport.jpg

Az eseményen bemutatkozott a BlackBerry Passport egy új változata, melyről már korábban is terjengtek pletykák. Ez bizony a vörös Passport, ami korlátozott darabszámban kerülhet forgalomba már a fekete pénteken, vagyis november utolsó péntekén - az amerikai karácsonyi bevásárlási szezon hivatalos kezdetén. Hogy itthon forgalomba kerül-e ez a szín, azt mielőbb megpróbálom megtudni, hátha rajtam kívül mások is vannak, akik irtó dögösnek tartják ezt a színválasztékot.

süti beállítások módosítása