Vannak mobilalkalmazások, melyek megjelenésére hónapokat (mit hónapokat, éveket!) várunk, vannak appok, melyeket több tucat fejlesztő készít több millió dolláros büdzséből, és vannak olyanok is, melyek milliárdossá teszik a fejlesztőiket, ezzel a befektetett munkát busásan megtérítve. És vannak olyan appok is, melyeket patinás cégek fejlesztenek azért, hogy a világ egy boldogabb, gondtalanabb hely legyen. 

sms_icon.jpg

Pontosan ezt a célt szolgálja a BlackBerry legújabb, saját fejlesztésű alkalmazása, az SMS ikon. Jól értetted, SMS ikon. Leírom mégegyszer: SMS ikon. Az SMS ikon alkalmazás célja, hogy az SMS-eidet és MMS-eidet (tényleg, küld még bárki is itt MMS-t?) könnyen elérd a főmenüből. Az SMS ikon amúgy gyárilag fent van minden BlackBerry 10-es készüléken, de egy ideje letörölhető, ha te is letörölted, de azóta megbántad, és nyugtalanul hánykolódsz éjszakánként az ágyadban, most itt a megoldás!

A gondos tervezőmunka eredményeként létrejött, modern vonalvezetésű ikon már a 10.3.1-es rendszer letisztult dizájnjához igazodik, az alkotók gondos munkával, két szín (fehér és mustárságra) használatával alkották meg a szövegbuborékot imitáló apró piktogramot. A rendkívüli műgonddal készített alkalmazásban minden egyes pixel a helyén van, nincs panasz a teljesítményre sem, valamint eddig bugot sem vettem észre a működésben, szóval valószínűleg nem kell sűrűn frissítést kiadni az egyébként 10.3.1.5 -ös verziószámot viselő alkalmazáshoz.

Az SMS ikon mindezt figyelembe igazán alkalmi vétel, már csak azért is, mert ingyen letölthető a BlackBerry Worldből

süti beállítások módosítása