EZ AZ AKCIÓ MÁR NEM ÉRVÉNYES!

Ha már rendeltél a BlackBerry-tartozékok legnagyobb hazai választékát kínáló BerryBoltból, akkor azért, ha még nem, akkor pedig azért érdemes kihasználnod a webshop egész hétvégén át tartó akcióját, melynek keretében augusztus 31-én éjfélig ingyen szállítással* kapod meg a megrendelt terméket!

dokkolok2.jpg

A szállítási kedvezmény igénybe vételéhez írd be a kuponmezőbe az "IngyenVisszuk" kuponkódot (idézőjelek nélkül), és a rendszer máris érvényesíti neked a kedvezményt!

Az akció 2014. augusztus 31. éjfélig él. Ha valami nincs raktáron, de megrendeled, akkor is vállaljuk a 0 Ft-os kiszállítást, legfeljebb picit várnod kell a termékre.

*Az ingyenes kiszállítás bruttó 1000 forintos értéket meghaladó csomagokra vonatkozik!

A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Címkék: akció berrybolt

Tegnap megjelent egy elég komoly problémát feszegető poszt az egyik legolvasottabb angol nyelvű kütyüblogon, az Engadgeten, konkrétan arról, hogy mennyire bonyolult és nehézkes manapság követni a modern okostelefonok segítségével a különböző beérkező üzeneteket és értesítéseket. SMS, e-mail, facebook-üzenet, twitter-üzenetek, az okostelefon-felhasználó csak kapkodja a fejét az értesítésekre, de a készülékek, pontosabban az azokon futó üzenetkezelő appok legnagyobb bűne mégsem ez, hanem hogy a legtöbbször minden egyes üzenethez más-más alkalmazást kell megnyitni, másik ikonra kell bökni. Kivéve persze a BlackBerrynél, de erről később.

A poszt szerzője, Nicole Lee végül azt a következtetést vonja le, hogy aki jót akar magának, és mindenkivel azonnali kommunikációt kíván folytatni, jobban jár, ha ezt a PC-jén keresztül teszi, hiszen nincs az az okostelefon, amivel annyira kényelmesen lehet elérni a fent említett kommunikációs csatornákat, mint a számítógéppel (egy-két kivételtől eltekintve). Illetve megjegyzi, hogy a problémára megoldást jelenthetne egy univerzális inbox, vagyis egy olyan felület, ahol minden üzenet -- függetlenül attól, hogy milyen technológiát, vagy klienst használ -- egyaránt megjelenhet.

A szerző szerint van néhány olyan app, ami majdnem megoldást nyújt erre a problémára, Androidon például a Hangouts kezeli a Google-üzeneteket és az SMS-eket egyszerre, de nem tud mit kezdeni a Facebook chattel, vagy a Whatsappal. Vagy ott a szintén androidos Disa.im, vagy a Messages+, de most őszintén, te rábíznád a legfontosabb kommunikációs csatornáid kezelését egy külső fejlesztő által írt alkalmazásra?

hub_z10.png

A slusszpoén csak most jön: Lee ugyanis teljesen megfeledkezett a posztban a BlackBerry Hubról, mint lehetséges alternatíváról, ám annyi olvasói levél és fórumhozzászólás érkezett az írás megjelenése után az Engadgethez, hogy kénytelen volt a szerző utólag kiegészíteni a cikket a Hubra vonatkozó részletekkel. Azzal a fenntartással, hogy a BlackBerry 10 meg azért nem jó, mert arra nem érhető el minden üzenetkezelő és közösségi alkalmazás. Őrület, az is baj, ha van rajta sapka, az is, ha nincs.

A lényeg, hogy a BlackBerry gyakorlatilag évek óta kínál hatékony megoldást az univerzális inboxra (már jóval a Hub előtt, a BBOS is tudta ezt), így pillanatok alatt áttekinthető az összes kommunikációs aktivitás, amit az okostelefonon keresztül végzünk. Hogy ezt nem vágja kapásból az Engadget szerzője, az éppúgy az ő szégyene, mint a BlackBerryé, mindenesetre az látszik, hogy a közösségi életterünk növekedésével ma már egyre többekben megvan az igény arra, hogy koncentrált módon lásson minden bejövő és kimenő kommunikációt az okostelefonján, ami -- legalábbis szerintem -- továbbra is elsősorban egy kommunikációs eszköz.

És az már igazán csak a hab a tortán, hogy a Hub megnyitásához még ikon sem kell. És mehet közben a YouTube is.

Via Inside BlackBerry.

A BlackBerry Z3  történelem egyik legérdekesebb okostelefonja, legalábbis abból a szempontból, ahogy piacra dobta a gyártója. A készülék ugyanis először a fejlődő országokban jelent meg, miközben mi itt nyugaton csorgattuk a nyálunkat utána -- vagyis minden pont fordítva történt, mint amit eddig megszokhattunk. Az alsó-középkategóriás Z3-at nem véletlenül várják többek közt felénk is oly sokan: egy elérhető árú BlackBerryről van szó, ami teljesen egyedi, stabil és jól optimalizált rendszert (BlackBerry 10) futtat, gyakorlatilag minimális kompromisszumok mellett.

A Jakarta kódnevű Z3 először Indonéziában jelent meg, majd egyre több, jellemzően ázsiai országban is felkerült a palettára, plusz be van lengetve egy európai változat is, ami picit talán fejlettebb lesz, cserébe drágább. Az első változat egyébként áprilisban jelent meg, ami nem ma volt, viszont a kósza pletykák szerint nagyon hamarosan az európai piacokra is kiterjedhet a forgalmazás.

z3_saudi.jpg

Ennek egyik előszele lehet, hogy a készüléket ezen a héten két további országban is forgalomba hozták, Szingapúrban és Szaúd-Arábiában, utóbbi talán azért érdekes, mert itt ugyanazt a Z10-es modellt, az STL100-1 -es, 3G-s típust kezdte el árulni a BlackBerry, amit eleinte nálunk is lehetett kapni. És persze a Jakarta is 3G-s telefon, ami mondjuk kevéssé teszi eladhatóvá a szolgáltatók kínálatában, de talán nem minden vásárlónak szempont a 4G-s képesség, pláne ha cserébe nem kell annyira szélesre nyitni a pénztárcát.

Elmondom, mit gondolok a Z3-as európai premierjéről: Tekintve, hogy a Z10 gyakorlatilag kifutott, a BlackBerry mindent igyekszik megtenni annak érdekében, hogy az így keletkező űrt betöltse, ezért rövidesen a nyugati országokban is piacra dobja a legelérhetőbb BB10-es BlackBerryt. A készülék forgalmazásának bejelentését szerintem a londoni Passport-esemény környékére időzítik majd, nem kizárt, hogy ugyanazon a rendezvényen lesz a Passport, az európai Z3, az új BB10 verzió, a Blend és az új BBM bejelentése, ez legalábbis így elég ütős csomag ahhoz, hogy a média ingerküszöbét mindenféleképpen átüsse.

Hogy a BlackBerry melyik változatot küldi Európába (Jakarta, Manitoba), az majdhogynem mindegy, a Z10 példájából kiindulva mindkét modellnek lehet keresnivalója az üzletekben.

Fotó: MENAFN

Címkék: jakarta z3

Figyelem, ez egy KOMOLYTALAN poszt, ami nélkülöz mindenféle szakmaiságot!...

Szoktál pornót nézni? Oké, nem kell válaszolnod, úgyis tudom, hogy nézel, hiszen mindenki néz, ráadásul megdönthetetlen bizonyítékaim vannak arra, hogy nem csak a PC-den, hanem az okostelefonodon is "fogyasztasz" ilyen tartalmakat. Nem kell szégyellned, mert egyrészt ez tök normális (bizonyos extrém műfajokat leszámítva), másrészt meg a statisztikák szerint te (már amennyiben BlackBerry-felhasználó vagy) bírod a legtovább. Mármint nézni.

...én szóltam.

pornhub.png

Az Appleblogon Csabáék hívták fel a figyelmemet (felnőtt tartalom!) az egyik, ha nem a legnépszerűbb internetes pornóvideó-megosztó oldal, a PornHub minap közzétett statisztikáira, mely alapján némi csúsztatással azt állítják, hogy az Apple-felhasználók bírják a legtovább a szexet, de ezt már megszokhattuk egy alternatív valóságban élő Apple-hívőtől, úgyhogy az Apple keynote-okon kifejlődött reflexeim alapján már csak legyintek az ilyesmire.

Ami azt illeti, éppen az ellenkezője az igaz, egy iOS-eszközzel rendelkező felhasználó van a legkevesebb ideig a PornHubon (mindössze 8 perc 53 másodpercig), miközben egy BlackBerry-felhasználó átlagosan 11 percet és 53 másodpercet tölt el az oldalon, vagyis kereken három perccel tovább bírja! Nem mintha hasonlítgatni akarnám a BerryBlogot a PornHubbal, de én csak szeretném, ha az oldalon eltöltött idő itt is ennyi lenne -- lehet profilt kéne váltani?

Egy szó, mint száz, a történetnek két tanulsága van: Egyrészt a komoly üzletemberek is néznek olykor pornót (sőt!), másrészt a BlackBerry felhasználók élvezik ki a legtovább a látványt. Gratulálok mindenkinek!

Nem állítanám, hogy a BlackBerry idei tervei már olyanok, mint egy nyitott könyv lapjai, de azért a cég eddigi kommunikációjából lehet tudni egyet, s mást arról, hogy milyen készülékekkel rukkol elő a kanadai vállalat az év hátralévő részében. Tegnap egy újabb feltételezett ütemterv szivárgott ki az internetre, ami mondjuk úgy, nem minden szempontból fedi egymást az eddigi ismeretekkel.

2014_roadmap1.jpg

Kezdjük azzal, hogy az N4BB által elsőként közzétett, majd szinte mindenki által lehozott 2014-es roadmapen mindössze három új telefon szerepel, ez a Z3 (Jakarta), a P'9983 PorscheBerry és persze a Passport. Manitobának (európai Z3, LTE-s Z3?), illetve Classicnak (korábban Q20) se híre, se hamva idén, legalábbis ezen a dián nem szerepelnek.

2014_roadmap2.jpg2014_roadmap3.jpg

Ami már csak azért is érdekes, mert a BlackBerry négy célszegmensének egyikét éppen a Classic szolgálná ki, a másikat meg a Manitoba (nem Jakarta!) legalábbis ez derül ki egy másik diából, ami minden bizonnyal ugyanabból a prezentációból származik, mint az előző. A szegmensek egyébként sorban az Affordable (Elérhető), Classic (Klasszikus), Innovative (na vajon?) és Prestige (Presztízs).

Továbbá érdekes az is, hogy ezen az ütemterven az összes BB10-es készülék szerepel az idei kínálat részeként az év végéig, holott legalább egy modell, a Z10 gyártása már le is állt, a készletek pedig gyakorlatilag teljesen elapadtak. Illetve mintegy kakukktojásként marad a piacon a BlackBerry 9720, ami sem nem Curve, sem nem Bold, mindenesetre az OS7 vonalat erősíti -- talán erre a modellre utalt Chen, amikor egy elemzői konferenciabeszélgetésen közölte, hogy egy régi OS-sel ellátott készülék is piacon lesz idén (bár akkor új modellről beszélt a BlackBerry első embere).

Száz szónak is egy a vége, ez a most közzétett dia két dolgot jelenthet: vagy az N4BB forrásai pontatlanok (ne feledjük, nem hivatalos bejelentésről beszélünk!), vagy annak is van minimális esélye, hogy a Manitoba és a Classic rajtja átkerül 2014-ről 2015-re, netán idén csak korlátozott darabszámban, netán erősen korlátozott piacokon (lásd Z3) kerülnek forgalomba ezek az újdonságok.

Via N4BB.

A BlackBerry eddig is elég alaposan elkényeztette a márka rajongóit különféle minőségi telefonkiegészítőkkel, és ha minden igaz, ezt a jó szokását a Passport piacra kerülése után is meg kívánja tartani a gyártó. Bár a legkelendőbb BB-tartozék, a bőrtok (vagy angolul pocket) már csupán a telefon méretei miatt sem lesz jó eséllyel elérhető, azért megnyugtató, hogy lesz helyette másféle védelmi megoldás a BlackBestiára.

passport_hardshell.jpg

Itt van például ez a fehér kemény tok, amiről egyelőre nem tudni, hogy gyári, eredeti tartozék, vagy valamilyen utángyártott termék, mindenesetre más forrásból is hallottunk már róla, hogy a Q10/Q5/Z10/Z30 szériához hasonlóan a hard shell a Passportra is elérhető lesz. Mégpedig jó eséllyel két színben, ebből az egyik a képen látható fehér, a másik pedig -- ki gondolná? -- a fekete.

Korábban szó volt már róla, hogy a Passporthoz a szintén egyre népszerűbb flip tokok is hozzáférhetők lesznek, amit azt hiszem stílszerű lenne ez esetben könyvborítónak fordítani. Ebből szintén lesz fekete, illetve fehér, ami nyilván a fehér színű Passporthoz passzol majd igazán. Mondjuk én biztosan nem hagytam volna ki a BlackBerry helyében a piros flip shellt sem, végtére is régebben is azok voltak a legmenőbbek, akiknek vörös útlevelük volt...

Via C0019CAE.

süti beállítások módosítása