ELFOGYOTT!

Kifutott a Z10, a BlackBerry első, BB10-es okostelefonja, a készletek mostanra mindenhol gyakorlatilag teljesen leapadtak és nagy biztonsággal kijelenthető, hogy soha többé nem is érkezik új szállítmány a telefonból. Azért a BerryBoltban maradt még pár darab az egyik típusból, amit az utazási irodák divatos szóhasználatával élve most jelentős last minute kedvezménnyel vásárolhatsz meg.

z10_white_blackberryhub.jpg

A matek:
Z10 4G/LTE - fehér: 73 990 Ft helyett 69 990 Ft
+  minden telefon mellé 1 db Z10 multimédiás dokkoló 6990 Ft helyett 0 Ft

Az összesen 10 990 Ft kedvezmény!

A folyamat:

  1. Tedd be a fehér Z10 4G/LTE telefont a kosárba
  2. Írd be a kuponkód mezőbe idézőjelek nélkül: "lastminute"
  3. A rendszer automatikusan hozzáadja a dokkolót 0 Ft-ért.

Ha eddig hezitáltál, jól tetted, de most lépned kell: az ajánlat augusztus 31-ig vagy a raktárkészlet erejéig érvényes - és az véges.
Ráadásul már csak és kizárólag a fehér Z10 LTE modell érhető el, az összes többi elfogyott. Egy vásárló maximum 5 db dokkolót vásárolhat meg kedvezményes áron.

A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Címkék: akció berrybolt z10

Kész, ennyi volt, befejeződött a BlackBerry Z10 és a Q10 gyártása, az üzletekben és a disztribútoroknál lévő készletek kitartanak amíg kitartanak, azután mindenki legyen szíves türelemmel kivárni, amíg a kanadai gyártó idén év végére ígért újdonságai megjelennek. Ezek megjelenési sorrendben a Passport, a Classic, és a Z20. Várjunk csak, Z20???

Hát igen, ez most tényleg új, a BlackBerry ugyanis eddig mindvégig arról beszélt, hogy a Z3/Passport/Classic trión kívül más már nem jön idén, erre tessék, most egy kanadai mobilszolgáltató, a Telus konkrétan megnevezi a Z20-at, mint idén érkező újdonságot egy, a dealerek számára kiküldött értesítőjében. A telefonról a nevén kívül persze semmit nem említenek, azon kívül, hogy ez lesz a Z10 utódja, illetve arra lehet következtetni a szövegből, hogy a Classiccal egy időben, tehát valamikor novemberben kerülhet piacra.

z3_angled.jpg

Én mondjuk komolyabb pénzeket mernék rá tenni, hogy a Z20 nem más, mint a korábban már emlegetett, európai és észak-amerikai piacra szánt LTE-s Z3 típus, ami a Manitoba kódnevet viseli, és azért nem csak a 4G-képességben különbözik az eredeti Z3-tól. Számomra legalábbis több mint furcsa lenne, ha a BlackBerry egyszerre két full érintőkijelzős okostelefont (Z3, Z20) is a boltokba küldene, kvázi egy időben.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az első Z3, vagyis a Jakarta ne jelenne meg egyáltalán Európában. Egy-két, nem hivatalos forrásból már Magyarországon is beszerezhető a típus, de még az sem kizárt, hogy egyszer valamelyik szolgáltató is felveszi a kínálatába. Vagy ha más nem, feltűnik a BlackBerry okostelefonoknak és tartozékoknak dedikált, kizárólag hivatalos forrásból dolgozó webshopban, a BerryBoltban...

Via BlackBerry Empire.

Akit még mindig foglalkoztat a kínzó kérdés, hogy vajon mekkora lesz a BlackBerry Passport, nem lesz-e túl nagy, elfér-e a nadrág zsebében, vagy éppen a neszeszerben, az most ismét közelebb kerülhet pár lépéssel az igazsághoz. Bár még mindig nem tudjuk milliméterre pontosan, mekkora lesz a telefon (azt azért megsúgom, hogy ha van kéznél egy igazi útlevél, az sokat segíthet a méretek meghatározásában), most már legalább az alábbi fotók alapján azt lehet tudni, hogy nagy laposság mellé vékonyság (ha nem is pengevékonyság) társul.

A BlackBerry Passportot korábban már mások is próbálták összehasonlítani más modellekkel, de akkor még csak a telefon területéről lehetett képet kapni a méretpontos maketteknek köszönhetően. Egy titokzatos beavatott, seb997 azonban szerencsére a Twitteren elég sok infót kotyog el a BlackBestiáról az utóbbi időben, többek közt neki köszönhetők a fenti fotók is. 

Bár seb997 saját bevallása szerint nem egy műszaki tálentum, azért azt leírja, hogy az 1440x1440 pixeles, 4,5 hüvelykes képátlójú kijelző minden nemében páratlan képet ad, a Passport pedig olyan szupergyorsan és akadásmentesen futtat mindent, hogy csak ámul és bámul (mondjuk a teljesítménnyel az eddigi BB10-es készülékeknek sem volt problémája). 

Címkék: méret passport

Az utóbbi időben annyit lehetett már hallani a BlackBerry eddigi talán legnagyszabásúbb projektjéről, a Passportról, és olyan keveset minden másról, hogy már-már úgy tűnhetett a felületes szemlélőnek, hogy a BlackBerry a BlackBestián kívül idén nem is akar, illetve fog mással foglalkozni. Pedig ez nyilván nem igaz, például érkezik a sokak által várt BlackBerry Classic, amiről idén februárban lehetett először hallani, csak akkor még Q20-nak hívták. 

classic_inhand.jpg

A Classicról eddig elég kevés információ látott napvilágot, azon kívül, hogy a telefon -- legalábbis külsőleg -- a BlackBerry 9900, vagyis a klasszikus Bold-széria, illetve a Q10 egyfajta ötvözete, 3,5 hüvelykes képátlójú, 1:1-es képarányú kijelzővel, fizikai QWERTY-gombsorral és híváskezelő gombokkal, na meg trackpaddel, hogy végképp rászolgáljon a névre. Ezt a telefont is, ahogyan a Passportot, a Foxconn gyártja, és valószínűleg már el is kezdte gyártani, de legalábbis az első prototípusok már megérkeztek az avatott kezekbe.

Erre utal, hogy a Geekbench mobilos teljesítménymérő alkalmazás nyilvános logjaiban elérhetővé vált egy tesztsor-eredmény, amit egy eddig nem látott (legalábbis a processzor számozása alapján) BlackBerry okostelefonnal végeztek, amin mellesleg a BlackBerry 10 OS 10.3.1-es verziója futott (ugyebár ezzel fog piacra kerülni a Classic). Ez alapján (már ha a végleges példányok is ugyanilyenek lesznek) az újdonság távolról sem lesz olyan bika, mint a Passport, hiszen kétmagos, 1,5 GHz-es Snapdragon S4 processzora lesz és 2 GB memóriája, vagyis a telefon nyers teljesítményét tekintve alig lesz jobb a Q10-hez képest.

Azért ettől még persze nem dől össze a világ, hiszen a BlackBerry 10 nem Android és nem iOS, vagyis nem kell évente kétszerezni a hardver teljesítményét, hogy a szoftver megfelelően fusson a készüléken. Mindez egyben remélhetőleg azt is jelenti majd, hogy a Classic jóval olcsóbban lesz gyártható, mint akár a Passport, akár eleinte a Q10.

Via N4BB.

Címkék: classic geekbench

Rohamosan közeleg a Passport-premier, már előregisztrálni is lehet -- egyelőre nem a készülékvásárlásra, hanem csak információkra, és valósággal tobzódik a nép a belsősök által kiszivárogtatott részletekben a hardverrel, a szoftverrel és az új funkciókkal kapcsolatban. Talán továbbra is az a leginkább megosztó kérdés, hogy a Passport mennyire lesz használható ebben a formátumban, mennyire áll majd kézre -- az alábbi két videó (számítógépes grafikák, vagyis renderek) ezt annyira nem érzékelteti, de arra jó, hogy ismét csorgassa kicsit a nép a nyálát az új modellek láttán...

Premier szeptemberben, októberben pedig ha minden jól megy kezdhetnek csengeni a kasszák -- az év egyik legnagyobb okostelefonos durranása már itt van a küszöbön.

Via N4BB.

Címkék: render passport

Ismét forrong a világ a Facebook miatt, Zuckerbergék csapata megint kitalált valami olyasmit, amivel a közösségi oldal a remények szerint több pénzhez juthat, vagyis ebből óhatatlanul következik, hogy a felhasználók megszívják. Most éppen azt, hogy nem lehet többé csevegni a Facebook appon keresztül, az üzenetküldést végérvényesen kiszervezte a cég a Facebook Messenger appba, amivel egyébként a chatelésen kívül lehet telefonálni is. Az Apple-tábor már pár hónapja "élvezheti" ezt a fejlesztést, az androidosok meg most jönnek majd.

fb_messenger.jpg

De mi van azokkal a hátrányos helyzetűekkel, akiknek annyira nincs semmilyen alkalmazás az okostelefonjukra, hogy még egy nyavalyás Facebook Messengert sem tudnak rá letölteni? Ők (vagyis inkább mi, BlackBerry-felhasználók) -- legalábbis egyelőre -- a jelek szerint cseveghetnek tovább a natív Facebook-appon keresztül, ami mondjuk hagy maga után némi kívánni valót más platformok hasonló célt szolgáló alkalmazásaihoz képest, de ebbe most inkább ne menjünk bele.

A lényeg az, hogy a BlackBerry-felhasználókat a Facebook mostani döntése egyelőre nem érinti sehogy, vagyis aki minden szinten a Facebookot használja arra, hogy az ismerőseivel tartsa a kapcsolatot, annak nincs semmi teendője azon kívül, hogy elindítja az appot, vagy akár közvetlenül a HUB-on keresztül is cseveghet az ismikkel.

Persze vannak, akik mindennek dacára (vagy éppen ezért) örök facebook-szkeptikusok maradnak, nos nekik még mindig ott a BBM, ahol a csatornák forgalma szépen gyarapszik, és nincs gond azzal sem, hogy a szolgáltató kiszervezné a chatelést egy külön alkalmazásba.

süti beállítások módosítása