Míg én Ausztriában igyekszem élvezni a havat és a napsütést, Waterlooban nem áll meg az élet, sőt, igazán csak mostanában indul be a boogie a BlackBerry főhadiszállásán, ahol a szoftver- és hardvermérnökök egyaránt éjt nappallá téve dolgoznak a -- ki gondolná? -- új szoftveren és hardver(ek)en.

Míg utóbbiak kapcsán egyelőre továbbra is színtiszta spekulációkból merítkezhetünk holmi Visa és Victoria kódnevű, a Passporthoz (legalábbis belsőleg) megszólalásig hasonló hardverrel rendelkező, de egyébként totálisan innovatív sliderek képében, addig a BlackBerry 10 operációs rendszer küszöbön álló átfogó frissítése annál kézzelfoghatóbb közelségbe kerül.

blackberry_10.jpg

A 10.3.1-es verzió fejlesztőknek szánt szimulátorát csak tegnap adta ki a BlackBerry, de ma máris megjelent minden BB10-es eszközre a vele egyező verziószámot (10.3.1.2072) viselő OS nem hivatalos kiadása. A BlackBerry egyébként legutóbb a jövő hónap elejére ígérte a végleges verzió megjelenését, méghozzá egységesen minden BB10-es BlackBerryre (kivéve a Classicot, mivel azon már eleve ez a főverzió fut -- vagyis annak egy régebbi kiadása).

Az operátorok is a tesztelési fázis utolsó szakaszában járnak már, ami azt jelenti, hogy az eredetileg tervezett kiadási időpont -- hacsak nem jön közbe valami komoly no-go esemény -- tartható lesz, azaz 2-3 héten belül lefrissítheti a készülékeket a BlackBerry. Remélhetőleg ezúttal a frissítés tényleg minden típusra és operátorra kiterjedően egyszerre zajlik majd le, így az új OS minden extra funkcióját és hibajavítását egyszerre kapja majd meg mindenki.

Aki nagyon türelmetlen, az addig is kipróbálhatja a nem hivatalos frissítőfájlokat, persze szokás szerint csak a saját felelősségére. Linkek a CrackBerry fórumán.

süti beállítások módosítása