Hát eljött ez a pillanat is, álljunk meg egy pillanatra a napi rohanásban, morzsoljunk el egy könnycseppet a szemünk sarkában: Február elsejével felengedi a BlackBerry NOC-ra csatlakozó BB10-es készülékeket a 4G-s hálózatára a Magyar Telekom. Azaz - legalábbis elvileg - nem lesz többé diszkriminálva az, aki még most is fizet a Telekomnak a BlackBerry szolgáltatásért leginkább azért, hogy tudjon BBM-ezni (és persze BBM-hívást bonyolítani) mobilneten is. 

dt_logo.jpg

Hogy ez egyet jelent-e a BIS-konstrukciók változásával, illetve új díjcsomagok, vagy tarifaopciók megjelenésével, arról egyelőre nem tudok semmit, de elég megbízható forrástól tudom, hogy a blackberry.net APN 3G-re kárhoztatásának korlátozásának a jövő hét végével annyi. Persze az sem kizárt, hogy az egész blackberry.net APN-nek annyi lesz, majd meglátjuk.

Ez azon túl, hogy gyorsabb lesz a mobilnet a 4G-képes BlackBerryken, leginkább azért jó, mert olyan helyeken is lehet majd használni a mobil szélessávot, ahová a 3G-s térerő már nem ért el, ezért EDGE, rosszabb esetben GPRS használatára kárhozott az előfizető. Ez amúgy jelenleg kábé 75 százalékos kültéri lakossági lefedettséget jelent, két év múlva pedig eléri majd a 95%-ot ez az arány, miközben a 3G-s hálózat fejlesztésére (legalábbis a lefedettség bővítésére), alighanem egy kanyi vasat sem fog áldozni a legtöbb mobilcég.

Azt hiszem, ez igazán jó hír így csütörtök délutánra, éljen a fejlődés, az innováció meg a kakaós csiga!

süti beállítások módosítása