Múlt hét végén a BlackBerry frissítette a BlackBerry 10 operációs rendszert, amivel egy rakás vadonatúj, egyedi és érdekes funkció került be az immár több mint kétéves (ám mobilos mércével mérve még mindig csak suhanc korú) rendszerbe. Ezekből csemegézek majd a következő napokban-hetekben, szóval érdemes lesz benézni a BerryBlogra, hiszen a BlackBerryd egészen új arcával ismerkedhetsz majd meg.

A BlackBerry 10 új, 10.3.1-es verziójának kétségtelenül legnagyobb újítása a BlackBerry Blend nevű szoftver, ami persze jóval több egyszerű szoftvernél, de így egyszerűbb rá hivatkozni. A Blend összeköti a telefonodat és a tabletedet, vagy a PC-det, ebből a szempontból akár a szép emlékű, playbookos BlackBerry Bridge utódjának is tekinthető, de közben meg jóval több annál.

A Blend használatához először is telepíteni kell az új operációs rendszert, amivel automatikusan felkerül a készülékre a Blend platform mobilos kliense. Ahhoz, hogy a rendszer működjön, le kell tölteni és telepíteni kell egy alkalmazást a tabletedre vagy a PC-dre is, amit erre a hivatkozásra kattintva érhetsz el.

A két eszköz párosítása pofonegyszerű, az összeköttetés történhet USB-kábellel, vagy Wi-Fi-n keresztül is, és az adatátvitel is ugyanezen a két csatornán (illetve pluszban mobilneten) zajlik. Fontos, hogy a telefonodról semmilyen adat nem kerül át a Blend használata közben a tabletedre vagy a számítógépedre, vagyis a platform használata semmilyen biztonsági kockázatot nem jelent.

De mire is jó ez az egész tulajdonképpen? A BlackBerry Blenddel elérheted, és ugyanúgy kezelheted a BlackBerry Hub-ot, mintha csak a telefonodat kezelnéd, vagyis fogadhatsz és küldhetsz rajta keresztül e-maileket, SMS-eket és BBM-üzeneteket, olvasgathatod és a szerkesztheted a naptárbejegyzéseket és a névjegyzéket, valamint fájlokat mozgathatsz a két eszköz között. A Blend emellett jelzi a bejövő hívásaidat is, bár válaszolni (egyelőre) nem tudsz rájuk.

A legjobb az az egészben, hogy mindehhez hozzá sem kell nyúlni a telefonhoz (hacsak nem USB-vel szinkronizál a két eszköz, mert akkor a kábelt azért csatlakoztatni kell egyszer), a BlackBerryd pihenhet végig a táskádban vagy a zsebedben, netán az íróasztalodon. A Blend ráadásul az ígéretek szerint a jövőben új funkciókkal is bővülhet, így még szorosabbá válhat az eszközök kapcsolata (például új csevegőklienseket kezelhet a rendszer, netán újabb funkciókkal bővülhet az e-mail küldés stb).

süti beállítások módosítása