Miközben a készülékek tulajdonosai (azaz mi) már csak megszokásból is kígyót-békát mondanak a rivális rendszerekre, a Google, a Microsoft, az Apple meg a BlackBerry köszönik szépen, jól elvannak egymással (fele)baráti szeretetben. Ennek egyik ékes példája a piacvezető platform (Android), illetve a legkisebb önálló platform, a BlackBerry 10, illetve a BlackBerry MDM egyre szorosabbá váló integrációja.

Az egész ugye azzal kezdődött, hogy a BlackBerry gyakorlatilag belerakott egy mini-Androidot a BB10 operációs rendszerbe, aminek az lett az eredménye mostanra, hogy szinte bármilyen androidos app elfut a BlackBerryken. A kanadaiak olyannyira biztosra mentek ebben, hogy a múlt héten érkezett 10.3.1-es rendszerfrissítéssel az Amazon androidos piacterét úgy ahogy van bedrótozták a rendszerbe, így mostantól mehet az őrült Candy Crush Sagázás, meg a Cut the Rope-ozás BlackBerryn is.

androidforwork.jpg

De az okostelefon természetesen nem csak játékszer, nem túl meglepő módon munkára is használják őket, ezt az igényt pedig a soha nem kifejezetten az acélos biztonságáról híres Androidot fejlesztő Google-nél is belátták. Így a cég tavaly bejelentette az Android 5.0-s verziójával érkező Android for Work platformot, ami a BlackBerryken ezer éve létező biztonságos, szeparált munkakörnyezet megteremtésére hivatott.

Tegnap a BlackBerry és a Google szövetsége pont azzal vált még szorosabbá, hogy a kanadaiak bejelentették, rövidesen beilleszthetők lesznek a BES12 menedzselt környezetbe az Android for Work eszközök. Ezzel párhuzamosan androidos környezetben is elérhetővé váltak a BBM Meetings, BBM Protected, VPN Authentication by BlackBerry és WorkLife by BlackBerry vállalati szolgáltatások, melyekkel a közép- és nagyvállalatok, valamint a kormányzati szervek biztonságos és kontrollált működési környezetet hozhatnak létre az androidos mobilokból álló flottáik számára.

A tegnapi bejelentés amúgy egyenes következménye a BlackBerry és a piacvezető mobilgyártónak számító Samsung tavaly létrejött partnerségének, amivel a koreaiak KNOX nevű vállalati mobilmenedzsment megoldása felé nyitott a BlackBerry. Az Android for Work és a KNOX pedig - mily meglepő - számos közös elemből építkezik.

süti beállítások módosítása