Nagyjából ezt:

visa_1.jpg

A BlackBerry ma reggel sajtótájékoztatót tartott Barcelonában, ahol a cég az idei termékvonalról is elárult ezt-azt, így többek közt fellebbentette a fátylat egy vadonatúj, felsőkategóriás okostelefonról is, amit úgy hivnak, hogy öööö, - nos neve az még nincs.

A kanadaiak tavaly a Passport piacra küldésével merész lépésre szánták el magukat azzal, hogy a megszokottól eltérő formájú, ráadásul NYOMÓGOMBOS készülékkel lepték meg a nagyérdeműt. Hónapok óta nyílt titok, hogy a cég ennyivel nem érte be, jön ugyanis idén a fent látható okostelefon, ami egy óriási csúszkamobil, magyarul normál esetben egy hagyományos, 16:9-es képarányú tepsifon, szétcsúsztatva pedig egy QWERTY-billentyűzetes tepsifon.

Az idén érkező új BlackBerryről nagyjából annyit tudni még, ami a képen is látható, vagyis a kijelzője mindkét peremén lekerekített lesz, pont mint a Samsung Galaxy S6 Edge-nek. Nem különösebben lennék meglepve akkor sem, ha a Samsung simán odaadta volna az új csúcsmobil kijelzőjét a BlackBerrynek, a két cég más területen (mobilmenedzsment) amúgy is egyre közelebb kerül egymáshoz, még igazából különösebb újdonság sem lenne ez, hiszen a például Z30 is a Samsungtól kapta a kijelzőjét.

A kiállításon mutogatott prototípust érthető okokból nem nagyon adta újságírók kezébe a BlackBerry, így a fenti fotón kívül más képen egyelőre nem is látszik a modell. A BlackBerry egyébként nem először játssza el ezt a játékot, szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy John Chen pont egy éve mutatta be először a Classicot a nagyközönségnek, aztán a telefon végül csak decemberben került a boltokba. 

Figyelembe véve azt, hogy ez egy sokkal bonyolultabb konstrukciónak tűnik, mint a Classic, meg lennék lepve, ha a BlackBerry első BB10-es csúszkája az ősznél előbb halandó emberek kezébe kerülhetne.

süti beállítások módosítása