A héten új mérföldkőhöz ért a BlackBerry saját fejlesztésű csevegőalkalmazásának, a BlackBerry Messengernek (BBM) a története. A mobilos chatprogramok egyik ősének tekintett appot a Google Play Store-ból nem egészen másfél év alatt százmilliószor telepítették különböző androidos eszközökre. Százmillió telepítés még a Play Store-os viszonylatban sem elhanyagolható szám, pláne egy olyan cégtől, amelyik okostelefonokat (is) gyárt, de ezek közt egyetlen androidos készülék sincs.

100milgoogleplay_bbm.jpg

A BlackBerry Messenger pályafutása 2013 októberében kezdődött iOS-en és Androidon, az azóta eltelt időben a program rengeteget fejlődött, mára pedig már akármelyik platformot is nézzük, jóval több egyszerű chatprogramnál és VoIP-kliensnél. És itt most nem elsősorban arra gondolok, hogy természetesen a BBM-ben is megjelentek a cuki matricák (melyekből egyébként eddig egymilliárdot küldtek a felhasználók), hanem az olyan extra funkciókra, mint a BBM-csatornák, a fejlett csoportkezelés, a lokáció-alapú szolgáltatások vagy éppen az üzenetek visszahívása.

Az androidos (és iOS-es) BBM így ma már mindent tud, amit a natív BB10-es kliens, ráadásul a legutóbbi, március 2-án érkezett frissítés óta a visszajelzések szerint minden korábbi, üzenetküldéshez fűződő hibát sikerült kiküszöbölni. Nem mintha a nagy többségnek komoly problémái lettek volna a programmal, a 3,7 millió felhasználói visszajelzésből 2,4 millió ötcsillagos értékelés, ami azért meglehetősen jó aránynak számít.

Bár itthon a BBM soha nem tartozott a népszerű üzenetküldő platformok közé, talán most már itt az ideje, hogy kis hazánkban is egyre többen ismerjék meg és használják a szolgáltatást. Ha androidos vagy iOS-es eszközöd van, és szívesen próbát tennél a BBM-mel, elérheted a programot  a Play Store-ban (illetve most már az Amazon App Store-ban) vagy az iTunes App Store-on keresztül. 

Ha pedig telepítetted, add máris hozzá a BerryBlog csatornáját (C000190A7) a követett csatornákhoz!

Via Inside BlackBerry.

süti beállítások módosítása