A Mobile World Congressen két olyan csúcskészülék is bemutatkozott, aminek íves peremű kijelzője van, az egyik óriási visszhangot kapott, a másik meg szinte semmit. Igaz, öt másodpercnél tovább nem is nagyon láthatta a nagyérdemű. Előbbi, a Samsung Galaxy S6 Edge rövidesen a boltokba kerül, utóbbi, egy egyelőre meg nem nevezett BlackBerry pedig valamikor az év második felében jelenhet meg a kínálatban.

Egyes, magukat jól értesültnek vélő források szerint a meg nem nevezett BlackBerry-modellhez is a Samsung adja majd a kijelzőt (meg talán a kamerát is), ami egyébként 5,1 hüvelykes képátlójú, 1440x2560 pixeles felbontású OLED-panel, brutális, 577 ppi-s pixelsűrűséggel. Éppen az imént volt szerencsém megtekinteni egy ilyen kijelzővel ellátott telefont, a nagy pixelsűrűségnek hála valóban lenyűgözően penge a képe a Galaxy S6 Edge-nek, az OLED-technológia egyetlen hátránya talán az IPS-panelekhez képest kissé gyengécskének tűnő fényerő.

Egyelőre vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy ez az egész hajlítósdi bír-e bármilyen értelemmel a nyilvánvaló esztétikai előnyökön túl, mindenesetre a Samsung vadul próbál a TouchWiz-zel súlyosbított Androidból kihozni olyan trükköket, aminél jól jöhet egy ilyen kijelző. Egyelőre nem túl átütő sikerrel.

A BlackBerry által mutogatott szétcsúsztatható típus kapcsán pont az az egyik legnagyobb kérdés, hogy John Chen csapata mit tud kihozni ugyanebből a panelből - a már a kezdetektől a gesztusos vezérlésre támaszkodó BB10-nél mondhatni tálcán kínálják magukat a jobbnál-jobb lehetőségek, de jókat lehetne zsonglőrködni például az értesítésekkel is egy ilyen panelen.

Chen mindenesetre a barcelonai bemutatót követően azt mondta, jó trükköket tud majd az új CsúszkaBerry, de egyelőre még egyik sincs olyan fejlesztési stádiumban, amit szívesen mutogatna a cég a nagyközönségnek. 

Kösz a gyors próbalehetőséget a HWSW-nek!

süti beállítások módosítása