A régi motoros BlackBerrysek számára valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a BB10-et futtató BlackBerryk képesek a legtöbb androidos appot futtatni, mi több, a rendszer 10.3.1-es verziójától kezdve mindegyik készüléken gyárilag ott van az Amazon Appstore, ami több százezer, válogatott androidos alkalmazást tartalmaz. 

A fenti videó azoknak készült, akik eddig nem hallottak erről a funkcióról, illetve abba a tévhitbe ringatták magukat, hogy a BlackBerrykre nincsenek is alkalmazások. Pedig de mennyire, hogy vannak! Az Inside BlackBerry bloggere, a BlackBerry-alkalmazott létére mindig valószínűtlenül széles mosollyal rendelkező Donny Halliwell most éppen a hamarosan érkező Leap-en mutatja be a két piacteret, néhány fontosabb momentummal kiegészítve az eddigi kommunikációt.

A Halliwell például kiemeli, hogy a Leap 5 hüvelykes, 16:9-es HD-kijelzője optimális felület az androidos appoknak, amivel abból a szempontból maximálisan egyet tudok érteni, hogy a Classic, a Passport, a Q10 és a Q5 1:1-es képarányú megjelenítője meg nagyon nem optimális egyes alkalmazásoknak (pl. a sokak által elsődleges kommunikációs csatornaként használt Vibernek).

leap_fun.jpg

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a BB10-es készülékekre mindenféle forrásokból telepített androidos appok semmilyen biztonsági kockázatot nem jelentenek, hiszen a BlackBerry Guardian minden telepítendő alkalmazást leszkennel kártékony kódok után kutatva. 

És végül: MEGLEPETÉS! - BlackBerryn még játszani is lehet, még akkor is, ha a márka mondhatni tradicionálisan a produktivitást helyezte előtérbe a szórakozással szemben. Az Amazon Appstore-on keresztül egy rakat szórakoztató és kevésbé szórakoztató játék érhető el, és hát lássuk be, még a legproduktívabb üzletembereknek is jár az az öt perc naponta a céges budiban, amit gyorsan ki lehet tölteni egy BlackBerry -- szigorúan nem munka célú -- nyomogatásával is.

Via Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása