Az idei Mobile World Congress legérdekesebb telefonjáról továbbra sem tudni semmi konkrétumot, és a semmit most úgy értsétek, hogy még a nevét sem hozták nyilvánosságra, már azon kívül persze, hogy a BlackBerry logó lesz rajta. A szétcsúsztatható, billentyűzettel, és a Samsung Galaxy S6 Edge-hez hasonlóan íves kijelzővel ellátott készülék prototípusát Barcelonában nagyjából 5 másodpercre villantotta fel a cég illetékese, Ron Louks, ez azonban elég volt ahhoz, hogy készüljön belőle pár irtózatosan menő render, vagyis számítógépes grafikával készített rajz, ami már majdnem fotó.

Ilyenkor szinte magától értetődő, hogy a nem hivatalos képek mellett nem hivatalos termékinformációk is elkezdenek terjengeni, ezeket a kedvünkért szintén egy csokorba szedte a BlackBerrycentral:

  • 5,1"-es, 2560x1440 pixeles kijelző (ez egy az egyben a Samsung Galaxy S6 Edge kijelzője)
  • Dupla négymagos processzor
  • 16 megapixeles hátlapi, 5 megapixeles előlapi kamera
  • 35 gombos, érintésérzékeny QWERTY-billenytűzet, a kijelző alá becsúsztathaó
  • 3650 mAh-s akkumulátor
  • BB10 OS v10.3.2-es verziójával

Bár a rendszermemóriával kapcsolatban nincs semmi konkrét infó vagy spekuláció, meg lennék lepve, ha kevesebb memória kerülne ebbe a mobilba, mint a Passportba, szóval nyugodtan lehet legalább 3 GB rendszermemóriával és 32 GB háttértárral számolni. 

Bár nem műszaki adat, de legalább olyan fontos, vagy még fontosabb szempont a készülék ára: Ezen a téren szerintem a Passport árszintjére számíthatunk eleinte, vagyis a nevenincs csúcs-BlackBerry alsó hangon 200 ezer forintba fog kerülni függetlenül, de nem tartom elképzelhetetlennek az ennél magasabb induló árat sem.

A harmadik negyedévig (ebben az időszakban várható a típus piacra kerülése) még sok víz lefolyik azért a Dunán, de ilyen árszinten muszáj lesz bevinni a szolgáltatókhoz a készüléket a BlackBerrynek, ha értelmezhető eladásokat akar produkálni a típussal.

Via BlackBerrycentral.

süti beállítások módosítása