A WhatsApp azonnali üzenetküldő program fejlesztői korántsem bánnak olyan mostohán a BlackBerry-közösséggel, mint egynémely vetélytárs. A cég kitűnően példázza, hogy még egy ilyen marginális felhasználói bázis számára is lehet natív kódú, jól működő alkalmazást fejleszteni, Hub integrációval, meg mindenféle nyalánksággal. Persze az újítások nagy része így is tekintélyes fáziskéséssel érkezik meg BB10-re, de legalább megérkezik, mint most a hanghívás funkció.

whatsapp-logo2.jpg

A program WhatsApp Calling nevű funkcióját hónapok óta tesztelték a Beta Zone önkéntes tesztelői sokaságával, láthatóan eredményesen: a ma megjelent végleges kiadás a hanghívás mellett egy tonnányi újdonságot hozott a platformra, ezek felsorolásától most eltekintenék, de az biztos, hogy ha használod a programot, és felteszed a frissítést, olyan érzésed lesz, mintha egy vadonatúj felületet kaptál volna, ahol csak az ismerősök a régiek.

A WhatsApp 2.12.1.2-es verziója továbbra is ingyenes, miként az ismerősök hívása sem kerül egy fillérbe sem, legfeljebb úgy, hogy sok más társához hasonlóan a mobilnetes adatkeretet fogyasztja a program, ha nincs Wi-Fi hálózat a közelben.

A programot letölthetitek a BlackBerry Worldből.

süti beállítások módosítása