Ha egy cég igyekszik összehúzni magát és gazdaságosabbá tenni a működését, az általában a legkevésbé sem jelent jót a munkavállalóknak, hiszen az elbocsátások ennek a folyamatnak elkerülhetetlen részei. Akit küldtek már el így egy cégtől, bizonyára kevésbé tudja átérezni a vállalat, vagy éppen a felelős vezetők nehéz helyzetét, pláne hogy egy ilyen helyzetben sokszor még a vezetőket sem lehet hibáztatni -- most őszintén, ki bírna haragudni például John Chenre?

bb_sziluett.jpg

Mert hogy a legfrissebb lapértesülések szerint most éppen a BlackBerry is (újabb) elbocsátásokra készül, ezúttal elsősorban várhatóan a készülékeket és a szoftvereket fejlesztő részleg lesz leginkább érintve. Mindez egy dolgot ugyanakkor biztosan nem jelent: a BlackBerry nem készül (legalábbis a közeli jövőben) a készülékgyártás leépítésére, az erről szóló híreszteléseket Chen korábban már többször is cáfolta, vagyis a BlackBerry telefonok még jó ideig velünk maradnak majd.

Ráadásul a cég más területeken erősíti a csapatot, elsősorban az ügyfelekkel direkt kapcsolatot tartó team létszáma nőhet több országban és régióban (itt rá is fér a bővítés a BlackBerryre), meg persze az olyan, kibontakozóban lévő szegmensekben is nőhet a létszám, mint a vállalati szoftvermegoldások, illetve a magyarul rendkívül hülyén hangzó Dolgok Internete (Internet of Things).

Magyarán igazából nincs is itt semmi látnivaló, csupán egy átalakulóban lévő cég munkaerő-átsrtuktúrálásáról van szó.

Via Wall Street Journal.

süti beállítások módosítása