Magyarországon a kajak/kenu, az úszás (ebbe beletartozik, ha úszás közben egy labdát is kell dobálgatni a vízben), valamint a lóról hátrafelé nyilazás (és persze a foci!!!) mellett mondhatni nemzeti sport a mások zsebében turkálás. Kész szerencse, hogy néhány szakmát és pozíciót vagyonnyilatkozat megtételére köteleznek, ezzel kielégítve mindenki olthatatlan pénzszámolási vágyát!

Nap mint nap tapasztalom, hogy a BlackBerryt miként kezeli a tágabb és a szűkebb szakma, pedig dolgoznak még ott nagy koponyák, mint például John Chen elnök-vezérigazgató, akinek ha már a pénzszámolásnál tartunk az előző pénzügyi évben drámai mértékben, 25-öd részére esett vissza az éves gázsija/juttatása. Így szegény csak 3,4 millió dollárt keresett a 2015-ös üzleti évben, ami nagyjából annyit tesz, hogy

935.000.000 Ft

Aki előszeretettel szúr oda okkal, vagy ok nélkül a BlackBerrynek, az most számolja össze, hogy az eddigi pályafutása alapján ez az összeg élete végéig összejön-e neki, illetve ha már úgyis keni-vágja, mit kéne (kellett volna) csinálnia a BlackBerrynek, akkor a lóvé vajon miért nem az ő számláján landolt. 

chen_passport.jpg

Persze azért erős túlzás lenne azt állítani, hogy Chen a legjobban fizetett tech cégvezetők közé tartozik, de legalábbis ennyi pénz semmi ahhoz képest, amit köszönhet neki a BlackBerry: A cég a 2013-as mélyponton Chen vezetésével láthatóan úrrá tudott lenni, ami ugyan a BlackBerryk eladásában direkt módon nem érhető tetten, mindenesetre azért beszédes, hogy a vállalat részvényei ha nem is indultak szárnyalásnak az új vezető kinevezése óta, a torontói és New York-i értéktőzsde átlagos indexét azóta is rendre túlteljesítik a papírok.

Tudom-tudom, ez még nem jelenti, hogy Chen és csapata kényelmesen hátradőlhet, sőt, most jön a neheze, a stabilizálás után a tartós növekedés elérése, mindenesetre megnyugtató, hogy a cégvezetőnek addig sem feltétlenül kell kínai gyorsbüfében ebédelnie, már ha egyáltalán van ilyen Waterlooban.

Via Wall Street Journal.

süti beállítások módosítása