Most már tényleg nagyon hamarosan a te telefonodon is megjelenhet a BlackBerry 10 legújabb frissítése, mely a rendszer verziószámát 10.3.2-re módosítja. Az új frissítéssel az előzőekhez képest viszonylag kevés kézzelfogható újdonság érkezik majd, egy nagyon fontos változás azonban mindenképpen lesz: a lopott, elvesztett készülék deaktiválása - ehhez azonban először gondold végig, vajon emlékszel a BlackBerry ID-d jelszavára?

Az új rendszer telepítését követően ugyanis a BlackBerry ID-hez kapcsolódóan életbe lép a BlackBerry Protect új biztonsági funkciója, melynek köszönhetően hiába törlöd a telefont, ha az aktív ID-det nem ismered, nem fogod tudni újra használatba venni. Bár ez a funkció elsősorban a tolvajok életét hivatott megkeseríteni, mondanom sem kell, hogy neked is okozhat kellemetlen perceket abban az esetben, ha mondjuk el akarod adni a telefonodat, és előtte még gyorsan végzel egy teljes rendszertörlést az eszközön.

bbid.jpg

Mivel ez a törlés a frissítést követően a BlackBerry ID-det nem üti ki a memóriából, ezért a következő induláskor a telefon fogja kérni a felhasználói nevet és a jelszót - ha pedig nem tudod, akkor lesz egy kétségtelenül elegáns QWERTY-s (vagy éppen full érintős) levélnehezéked.

Tehát a BlackBerry 10 rövidesen érkező frissítése előtt NAGYON FONTOS, hogy végrehajtsd az alábbiakat:

  • Először is, ha még nincs jelszó a telefonodon, bármit is csinálsz most, tedd félre, és kapcsold be a jelszózárat a készüléken. Ezt csak úgy biztos ami biztos alapon.
  • Ellenőrizd, hogy a BlackBerry ID azonosítódhoz tartozó jelszavadra emlékszel-e, illetve meg van-e erősítve a rendszerben a BBID szolgáltatáshoz tartozó e-mail cím (ezt a legegyszerűbben ezen az oldalon tudod leellenőrizni, vagy a telefonod BlackBerry ID menüpontjában).

Ha nem vagy biztos a jelszóban, vagy nem tudod, milyen e-mail címet adtál meg az emlékeztetőhöz, még most hozz létre egy új BlackBerry ID-t, és rendeld hozzá a telefonodhoz. Ez a telefon adatainak teljes törlésével jár, valamint így elveszíted az összes letöltött alkalmazást és BBM-kontaktot, de még mindig inkább ez, mint hogy kizárd magad a saját telefonodról. Én szóltam.

süti beállítások módosítása