A BlackBerry Classic visszahozta a BB10-es érába a nyomógombos BlackBerryk egyik örökségét, a trackpadet, vagy magyarul görgetőpadot, ami voltaképpen egy egy ujjal vezérelhető kurzormozgató gomb - kicsit olyan, mint a notebookokon a tapipad, csak miniben. Bár a magam részéről vannak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy a trackpadnek milyen gyakorlati haszna van az érintőkijelzők korában, valakinek mégis hasznos lehet ez az extra, ha más nem azért, mert használata közben nem takarja ki a kéz a kijelzőt.

toolbelt_trackpad.jpg

A trackpad gyári érzékenysége azonban nem biztos, hogy mindenkinek egyformán megfelelő, még szerencse, hogy akárcsak a régi rendszer esetében, úgy BB10-nél is lehet állítani az érzékenységét mind vízszintes, mind függőleges irányban.

Ehhez a Rendszerbeállításokon belül a Nyelv és bevitel opciót kell választani, majd az így megjelenő panelen a Görgetőpad érzékenységére kell bökni (lásd fenti ábra). Itt a már említett két irányban lehet tetszés szerint mozgatni a csúszkát, ha túl gyors, vagy éppen túl lassú a tempó.

Végül már csak egy kérdés maradt a Classic-tulajokhoz:

süti beállítások módosítása