Hónapok óta terjengenek különféle pletykák arról, hogy a BlackBerry rövidesen olyan okostelefonnal fog jelentkezni, melyen a cég saját fejlesztésű operációs rendszere, a BlackBerry 10 helyett a Google-féle Android fut majd. A neten ezzel kapcsolatban számtalan találgatás látott már napvilágot, kezdve onnan, hogy a BlackBerry Passport Silver Edition lehet az első ilyen mobil a kanadaiak történelmében, meg persze jöttek-mentek mindenféle - többnyire kamu, retusált - képek is az androidos BlackBerrykről. Most viszont itt egy videó, amit nem igazán tudok hirtelen hová tenni:

Az olasz Mondo BlackBerryn megjelent videón egy BlackBerry Passport Silver Edition látható, amin a héten megjelent végleges modellel ellentétben jól láthatóan Android fut, méghozzá nem is a Lollipop, hanem az Android M. Van a videó mellett néhány kép is, ami akár lehetne Photoshop-retus is, a videó azonban eléggé valódinak tűnik, de legalábbis komoly meló lenne ilyent retusálni. Sebtiben megmutattam a videót a HWSW mobilos ügyekben mindig naprakész főszerkesztőjének, Gálffy Csabának, aki szerint a videó nagyon is hihetőnek tűnik, persze jó kérdés, hogy akkor hogy lehet, hogy a Silver Editionre mégis BB10 került?

Ez a kérdés azt hiszem még egy darabig nyitott marad, emellett ismételten hangsúlyoznám, hogy bár a videó ténylegesen eléggé valódinak tűnik, nem árt továbbra is némi egészséges szkepticizmussal tekinteni az efféle kiszivárogtatásokat. Addig is mondjatok ti véleményt, ti beveszitek, ami a felvételen látható?

Via Mondo BlackBerry.

süti beállítások módosítása