Tegnap tehát immár hivatalosan is elindult a világ legtöbb régiójában (így Európában is) a BlackBerry 10 operációs rendszer legfrissebb, 10.3.2-es verziójának kiadása, a frissítés kapcsán pedig szokás szerint megint gyűlnek a kérdések, melyeket természetesen ezúttal sem hagy a BerryBlog és a BlackBerry megválaszolatlanul.

faq3.jpg

Itt van tehát minden, amit a BB10 legújabb frissítéséről tudnod kell:

Milyen frissítés? Nem látok semmit, minden változatlan, MIKOR KAPOM MÁR MEG???

Nyugi, hamarosan. A frissítés terjesztése fokozatosan ütemezett, azaz nem minden régió kapja meg egy időben az új OS-t, plusz attól is függhet a dolog, hogy melyik szolgáltatónál vagy. 

Oké, és honnan fogom tudni, ha elérhető az update a telefonomra?

A frissítésről a BlackBerry Hub-ba fogsz kapni egy értesítést, de futtathatsz verzióellenőrzést is a telefonon, ehhez lépj be a beállításokba és keresd a szoftverfrissítések menüpontot. Mielőtt elindítod a szoftverfrissítést, biztos ami biztos készíts a telefonodról egy biztonsági mentést a BlackBerry Link szoftver segítségével. Ez egyébként is jól jöhet.

A BerryBoltban vásároltam a független BlackBerrymet. Mikor kapok rá frissítést?

Jó hírem van: a BerryBoltban vásárolt, gyárilag kártyafüggetlen BlackBerry készülékek Európában mindig az elsők közt kapják meg az új szoftvereket, ráadásul ehhez még csak SIM-kártyát sem kell tenni a mobilba, elég Wi-Fi-re csatlakozni, vagy a BlackBerry Linkkel PC-re kötni a mobilt. Ha a frissítés során bárhol elakadnál, vagy segítségre szorulsz, keresd kollégáinkat az info@berrybolt.hu e-mail címen!

Hurrá, látom, hogy elérhető a frissítés, de a múltkorival is csak a baj volt. Most akkor ezt miért is tegyem fel?

Pont azért, mert a múltkorival sok baj volt. A BlackBerry 10 legfrisebb, 10.3.2-es verziója elsősorban egy hibajavító kiadás, mely a februárban megjelent 10.3.1-es verzióval érkező hibák jelentős részét javítja (aki kíváncsi, konkrétan miket, itt elolvashatja angolul). Vagyis ha 10.3.1 fut a telefonodon, akkor rosszabbul semmiképpen nem jársz, ha felteszed rá az új szoftvert.  De azért vannak benne fontos továbbfejlesztések és újítások, úgy mint:

  • Lopásgátló funkció a BlackBerry Protectben. Ha elveszted a telefonodat, vagy ellopják, a Protect webes felületen távolról törölheted a tartalmát. A készülék ráadásul ezután csak a te BlackBerry ID-ddel vehető újra használatba, egyébként maximum levélnehezéknek lesz jó, 
  • Továbbfejlesztett kameraalkalmazás, 
  • Továbbfejlesztett naptárfunkciók, elsősorban a tárgyalási módhoz kötődően,
  • A szoftver része emellett a Blend megújult, 1.2-es verziója is.

Szuper, meggyőztél, mit kell még tegyek, mielőtt frissítenék?

Mindenképpen ellenőrizd, hogy a BlackBerry ID-d jelszavára emlékszel-e, ellenkező esetben a következő rendszertörlés során kizárhatod magad a saját telefonodról. Ezt utólag semmilyen módszerrel nem lehet visszacsinálni, szóval jól vésd az eszedbe azt a jelszót!

Az Inside BlackBerry Blog posztja alapján.

Maradt még benned kérdés? Tedd fel itt a kommenteknél, vagy a Facebookon, a facebook.com/berryblog címen!

süti beállítások módosítása