Furcsa helyzet állt elő múlt héten a BlackBerry Priv bejelentésével, a BlackBerry saját bevallása szerint az történt ugyanis, hogy a cég gyakorlatilag kénytelen volt leleplezni a terveit, mivel addigra már annyi infó kiszivárgott az új androidos készülékről, hogy nem volt értelme tovább titkolózni. Azóta túlvagyunk egy meglehetősen sutára sikeredett videobemutatón, amit persze nem mulasztottak el kifigurázni a híroldalak, nem mintha ettől a Priv jobb vagy rosszabb termék lenne, legfeljebb az index egyik gyakornoka gondolja azt, hogy a kettő között bármi összefüggés lenne. Aztán nagyjából ennyi. 

chen_priv.png

A BlackBerry múlt héten pusztán annyit közölt, hogy a Priv-ről újabb részleteket a következő napokban, hetekben árul majd el a nagyérdeműnek, addig is kösz a türelmet, meg a rajongók kitörő támogatását. Nem nehéz kitalálni, hogy az új androidos BlackBerry -- már ha valóban év végén kell piacra kerüljön -- gyakorlatilag kész, már ami a hardvert illeti, szóval joggal merülhet a kérdés, hogy akkor mégis mire várnak a kanadaiak a további részletek tálalásával.

Az egyik lehetőség, hogy a BlackBerryt valóban váratlanul érte, hogy idő előtt elképesztő mennyiségű részlet került ki az internetre a Priv-ről, ami egyben kitűnő marketingeszköz is lehet (már ha a kiszivárogtatás célzott volt), így nem tudtak még felkészülni egy nagyívű(bb), minden részletre kiterjedő bemutatóra. Ez egyben azt is jelentheti, hogy bizonyos szoftveres komponensek (például az androidos Hub) még nem készültek el, vagy nincsenek bemutatható állapotban.

A másik opció, hogy a BlackBerry újdonsült partnerére, a Google-re vár, mert például kötött egy olyan megállapodást a két cég, hogy az új Android-verzió bejelentéséig (ami egyébként ma lesz) a BlackBerry nem kommunikálhat részleteket az ökoszisztémáról.

Ma egyébként a Google magyar idő szerint este hat órakor két új Nexus okostelefont jelent be, valamint eldördül a startpisztoly az új Android-verzió, az Android M előtt. Utóbbi a BlackBerry aspektusából is érdekes lehet, hiszen a Priv az előzetes, nem hivatalos infók, meg a józan paraszti logika szerint megkapja majd a legújabb Android-verziót, de még az sem teljesen kizárt, hogy eleve azzal kerülhet forgalomba.

Nyilvánvaló, hogy amíg a Google a saját eszközeivel elsőbbséget élvez, szóval egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy a hét második felétől hirtelen megnyílnak azok a bizonyos csapok, és nem csak csöpögnek majd, hanem egyenesen zubognak az információk az új androidos BlackBerryről.

süti beállítások módosítása