Ugye veled is előfordult már, hogy egy fárasztó, zsúfolt nap során egy chatüzenetet nem éppen annak küldtél el, akinek szeretted volna? Vagy mondjuk úgy, nem voltál egészen önmagad, amikor azt a bizonyos üzenetet elküldted (tudom, veled ez SOHA nem fordulhat elő).

Mondanom sem kell, vannak helyzetek, amikor különösen kellemetlenné tudja tenni az ember életét egy efféle ballépés. A bajt csak tetézi, ha nem (csak) szöveg, hanem fotó ment félre, na ilyenkor van az, hogy az ember kétségbeesetten keresi a módját, hogyan lehet meg nem történtté tenni a dolgokat. Például akkor, amikor ez az ártatlan nyaralási fotócska véletlenül a főnök, vagy a kollégák kezébe (telefonjára) kerül:

girl_selfie.jpg

Szerencsére a BlackBerry saját chatplatformja, a BlackBerry Messenger bizonyos keretek közt ad esélyt a meggondolatlan, vagy véletlen téves kapcsolások visszacsinálására -- persze mindennek addig van csak értelme, míg a másik oldalon nem olvassák az üzenetet. A BBM elég régóta rendelkezik (fizetős) üzenet visszahívási funkcióval, ami most az új, már készülőben lévő verzióval jelentősen továbbfejlődik majd.

Így egyebek mellett a következő kiadástól lesz már lehetőség arra is, hogy balesetből elküldött fotót hívj vissza, valamint többszereplős chatben is engedélyezett lesz az üzenet szerkesztése és visszahívása funkció. Ezen kívül jön még a részletes keresés funkció a BBM-ben, amivel végre lehet majd a kontaktok és a megnyitott chatek közt keresgélni a megadott keresőszó alapján.

Az új funkciókkal ellátott BBM bétatesztje tegnap kezdődött, a kiadás előreláthatóan a következő hetekben várható.

süti beállítások módosítása