Vienna, azaz Bécs. Ezt a városnevet a következő hónapokban valószínűleg sokszor fogjátok itt olvasni a BerryBlogon, csakúgy, mint előzőleg a Venice-t, melyről később kiderült, hogy a BlackBerry első androidos mobiljának, a PRIV-nek a kódneve. Nem fogjátok kitalálni, a Vienna lesz a második androidos BlackBerry, és itt vannak róla az első kiszivárgott renderek a CrackBerry jóvoltából:

vienna_leak.jpg

A BlackBerry tehát (szerintem egyébként nagyon bölcsen) továbbra is ragaszkodik a fizikai QWERTY-billentyűzethez, hiszen a képek tanúsága szerint a Viennának is fix klaviatúrája lesz, mi több, az android menügombok is fizikai nyomógombbal lesznek megoldva, már ha a végleges változat nem tér majd el a kiszivárgott rendertől jelentős mértékben. Egyelőre semmilyen műszaki paramétert nem tudni a típusról, de alighanem ezúttal egy középkategóriás, vagy egy felső-középkategóriás, kvázi Classic-utódról lehet szó, vélhetően ehhez mért árral.

A mobil vonalvezetése egyébként leginkább a Passport Silver Edition-re hajaz, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy itt a képarány nem 1:1-es, hanem ránézésre portrémódú 4:3-as lesz. Egyébként érdekes színekben lesz kapható az újdonság, lehetséges például, hogy az első zöld BlackBerry is napvilágot láthat záros határidőn belül.

Apropó megjelenés. A Vienna valamikor a jövő év első felében érkezhet, azaz a PRIV-vel és a már piacon lévő BB10-es készülékekkel egyetemben hozzájárulhat ahhoz, hogy meglegyen a BlackBerrynek az ötmillió eladott okostelefon jövőre, ami ugyebár a lélektani határ a hardvergyártó részleg számára.

Via CrackBerry.

Címkék: vienna render leak
süti beállítások módosítása