A prediktív szövegbevitel napjaink egyik legnagyobb nyelvészeti segédeszköze, még akkor is, ha magyarul nem mindig lehet olyan látványos eredményeket elérni vele, mint a sokkal egyszerűbb (egyben népszerűbb) nyelveken. Tetszik, nem tetszik, vannak, akik a prediktív szövegbevitel nélkül egyszerűen képtelenek lennének írni, az egyszerűbb szavak is kifognak rajtuk -- lám-lám, a tapicskolós billentyűzetek általános terjedése és használata hová vezetett! Nemrég viszont olyan vérfrissítés jött a prediktív szövegbevitel világába, amilyenre mindig is vágytál: itt a prediktív emotikon-írás, immár a BlackBerrytől is!

A rendszer működése tulajdonképpen pofonegyszerű: miután bekapcsolod ezt a funkciót, a szójavaslatok mellett a billentyűzet immár releváns emotikonokat is felkínál, amivel úgymond színesíteni lehet a szöveget. Itt van egy példa videó, hogy működik a rendszer, persze angolul.

A videóból talán az is kiderült, hogy a prediktív emotikon-beírás egyelőre csak a PRIV-en működik a BlackBerry billentyűzet-applikáció legújabb, tegnap megjelent frissítését követően. Ahogy látjátok, a rendszer a virtuális és a fizikai gombsorral egyaránt működik, egyben kiválóan mutatja, mennyire elképesztően 8-) az új BlackBerry-csúszka érintésérzékeny fizikai billentyűzete.

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása